In Nigeria, Etiopia, Angola, Bangladesh sau Republica Moldova... Daca veti merge macar odata in aceste tinuturi minunate, cu oameni simpli, frumosi sufleteste, putin salbatici, pentru care civilizatia inseamna o conserva, cativa dolari sau o oglinda in care isi pot vedea ridurile fetei, greutatea vietilor intiparite adanc pe chipurile lor, veti realiza cat suntem de norocosi. Norocosi ca, totusi, avem apa calda in tevi, apa rece in doze de plastic, seringi de unica folosinta, cumparam din mall-uri, mergem cu super masini si mancam, chiar si odata pe luna pizza.
Veti realiza cat sunt de saraci, de limitati, de inapoiati intr-ale tehnicii moderne, in ale calculatoarelor, sistemului sanitar sau in ceea ce priveste strictul necesar pe care noi il avem si pentru care nu stim sa multumim.
Ma intreb cum e mai bine: sa traiesti intr-un satuc, uitat de lume, in varful muntelui, bucurandu-te de natura, de viata simpla, asa cum o duceau cei de acum cateva secole, sa traiesti fara televizor, internet, apa curenta, sapun lichid, masina de spalat, sa bei apa din fantana si nu din doze de unica folosinta, sau sa stai intr-un apartament mega mobilat, cu tot ce doresti, cu posibilitatea de a te urca in masina parcata in fata si a merge la cumparaturi intr-unul din mall-urile vestite din Europa!?
Ma gandesc la cat de mult apreciau bunicii bunicilor bunicilor nostri viata la tara, viata fara placeri citadine, fara fite, cinematografe, restaurante, haine de firma sau valuta in buzunare si cat de suparati suntem noi, oamenii moderni, oamenii secolului XXI, daca nu ne putem cumpara super plasma 3D, super dolby surround-ul de sute de mii de euro, gadget-urile de ultima generatie, iar pentru asta gasim milioane de vinovati.
De ce ne este atat de greu sa ne ducem intr-o manastire din Moldova, Bucovina sau de oriunde altundeva, sa renuntam la tot luxul pe care il avem imprejurul nostru? Sau sa ne luam o cabana in varf de munte sau o casa mica in Delta si sa traim fericiti pana la adanci batraneti, ca’n povesti? Fara a ne plange de greutatile cotidiene, de stresul de la serviciu, de salariile mici, de sefii ciudati, de multe alte chestii care, daca stai bine si te gandesti, nu sunt decat niste inventii ale marilor industrii pentru a ne transforma in mici robotei, falsi consumatori si pentru a ne face sa imbatranim inainte de vreme...
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri