IN ACEST ARTICOL:
Pork delice, Rulouri de somon cu creveti, Supa-crema de sampanie pentru Revelion, Tort Elegance, Friptura de porc cu varza de Bruxelles, Portocale umplute, Rulouri meridionale din muschiulet de vita, Salata de peste afumat, Iepure cu curry rosu, Piept de pui in foietaj, Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet, "Ciuperci nebune", Tort cu mango si crema de branza - iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.

1. Pork delice

Timp de preparare: 1,5 - ore; Dificultate: redusa

Ingrediente:

6 morcovi mari, 2 catei de usturoi,1,5 kg. de pulpa de porc, 2 cepe, sare, piper, condimente preferate pentru carne de porc: dafin, oregano, maghiran, chilli, scortisoara, pudra de boabe de mustar, limeta, orice va place in completarea gustului carnii de porc sau pentru a-l sublinia, ulei, apa

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas termorezistent cele de mai sus in urmatoarea ordine: un deget de ulei pe fundul vasului, un rand de ceapa, unul de morcovi taiati felii pe lungime, usturoi maruntit, sare, piper, condimente, un rand de carne felii; apoi din nou ceapa, morcovi, usturoi, condimente, carne, ultimul strat trebuie sa fie morcovi.

Se mai pune un strat de un deget de ulei, apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere doar continutul. Se da la cuptor pentru 40 -50 minute, iar apoi se scoate pe aragaz la foc iute pentru o jumatate de ora ca sa scada complet apa, iar carnea sa se rumeneasca. Est cea mai delicioasa friptura pe care am mancat-o vreodata.

O reteta propusa de: Ghile mihaela (mimut)

2. Tort Elegance

Timp de preparare: 300 - min; Dificultate: ridicata

Ingrediente:
Blat
• 7 oua
• 7 lg zahar
• 5 lg faina


• 2 lg cacao
• razatura de lamaie
Crema
• 4 oua
• 400 gr zahar
• 4 lg apa
• 100 gr cacao
• 500 gr margarina rama
• 2 fiole esenta rom
Sirop
• 300 gr zahar
• 500 ml apa
• 1 esenta rom
• fasii de coaja de lamaie
Glazura
• 2 ciocolate amarui
• 1 ciocolata alba
• 150 ml frisca
• 50 gr unt
Decor
• ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare:
Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri