• 6 linguri praf de budinca de vanilie,
• 10 linguri amidon alimentar,
• 10 cuisoare,
• 15 linguri zahar,
• 8 albusuri ,
• 2 bucati scortisoara,
• 3 lamai,
• frunze de lamaita pentru decor;
Mod de preparare:
1. Se rad de coaja lamaile, apoi se extrage sucul celor 3 lamai.
2. Se fierbe scortisoara cu cuisoarele, cu sucul de lamaie, cu putina apa (cca.2 linguri) si cu 2 linguri de zahar. Se incalzeste sampania si se adauga sucul rezultat din fierberea ingredientelor de mai sus.
3. Se prepara bulgarii de spuma: se bat albusurile spuma cu restul de zahar, se adauga coaja rasa de lamaie, apoi se iau cu lingura bulgari de spuma si se fierb in apa. Se scot cu spumiera si se pastreaza pana la servire.
4. Se amesteca praful de budinca cu amidonul si putina apa rece pana acestea se uniformizeaza si se introduce compozitia in supa de sampanie. Se amesteca, se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin. Se varsa in boluri de portelan, se orneaza cu bulgari de spuma si frunzulite de lamaita.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
5. Friptura de porc cu varza de Bruxelles
Timp de preparare: 70 - min; Dificultate: redusa
Ingrediente:
1 kg. carne de porc (de preferat pulpa sau cotlet fara os),
100 gr. cascaval,
1 legatura patrunjel verde, cimbrisor verde,
750 gr. varza de Bruxelles,
100 gr. slanina afumata,
1 lingura de ulei,
sare,
piper,
2 linguri amidon alimentar;
Mod de preparare:
1. Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade C. Se pune apa din cand in cand in tava.
2. Branza se rade pe razatoarea obisnuita. Patrunjelul si cimbrisorul se spala, se opresc cateva fire pentru ornat, restul se taie marunt. Branza rasa se amesteca cu verdeturile si se pune peste carne cand aceasta este gata fripta si se mai tine la cuptor 15 minute.
3. Se fierbe varza de Bruxelles in apa sarata, timp de 15-20 minute.In tigaie se pune slanina afumata taiata cubulete si se frige. Se adauga varzutele de Bruxelles si, timp de 1-2 minute, se amesteca bine.
4. Carnea de porc se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Cand este aproape rece, se taie felii.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural