IN ACEST ARTICOL:
Pork delice, Rulouri de somon cu creveti, Supa-crema de sampanie pentru Revelion, Tort Elegance, Friptura de porc cu varza de Bruxelles, Portocale umplute, Rulouri meridionale din muschiulet de vita, Salata de peste afumat, Iepure cu curry rosu, Piept de pui in foietaj, Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet, "Ciuperci nebune", Tort cu mango si crema de branza - iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.
Indiferent daca le serviti cu garnitura de legume, cu piure, garnitura de orez sau simple, in sos, rulourile meridionale din muschi de vita sunt delicioase.

Ingrediente:
• 8 felii de muschi de vita, taiate subtiri
• 350 g carne de porc tocata
• 3 cepe
• 150 g masline
• 2- 3 catei de usturoi
• 2-3 linguri pasta de tomate
• cimbru
• dafin
• sare
• piper
• ulei

Preparare:

Inainte sa va apucati de prepararea propriu-zisa a mancarii, tineti cont de faptul ca, pentru a se patrunde bine, bucatile de muschi nu trebuie sa fie prea groase. Prin urmare, o bucata de muschi cantarind aproximativ 125 de grame este numai potrivita in acest sens. Intr-o tigaie de teflon in care ati adaugat putin ulei, inabusiti ceapa tocata marunt, dupa care adaugati si carnea tocata si maslinele taiate in bucati mici. Lasati-le sa se rumeneasca usor, insa nu sa fie prajite de tot. Dupa gust, condimentati cu sare si piper.

Cu aceasta compozitie se umple bucatile de muschi, se ruleaza si se leaga. Rulourile se asaza intr-o tava cu putin ulei, introducand-o in cuptorul in prealabil incins. Din cand in cand, se stropesc rulourile cu cateva linguri de zeama de carne sau supa de legume (sau chiar apa!). Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga pasta de tomate si usturoiul. Optional, in sos puteti adauga si o foaie de dafin sau putin cimbru. Cand sunt gata si bine rumenite, rulourile se scot pe un platou, dezlegand ata cu care au fost legate. Se toarna peste ele putin sos din tava. Indiferent daca le serviti cu garnitura de legume, cu piure, garnitura de orez sau simple, in sos, rulourile meridionale din muschi de vita reprezinta un preparat culinar senzational.

9.Iepure cu curry rosu

Folosirea ingredientului indian curry rosu da preparatului un gust oriental.

Timp de preparare: 45 - min; Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 4 portii):
• 4 pulpe de iepure (de casa), dezosate,
• 8 buc. porumb (mici),
• 1 cutie de sparanghel,
• 300 ml. lapte de nuca de cocos,


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri