IN ACEST ARTICOL:
Pork delice, Rulouri de somon cu creveti, Supa-crema de sampanie pentru Revelion, Tort Elegance, Friptura de porc cu varza de Bruxelles, Portocale umplute, Rulouri meridionale din muschiulet de vita, Salata de peste afumat, Iepure cu curry rosu, Piept de pui in foietaj, Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet, "Ciuperci nebune", Tort cu mango si crema de branza - iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.
• 2 linguri suc de lamaie,
• 2 linguri praf de curry rosu,
• cateva tulpini de arpagic,
• 1/2 manunchi de coriandru verde,
• 4 linguri ulei de masline,
• sare,
• piper;

Mod de preparare:
1.Se spala porumbul si se fierbe in apa sarata cca. 7 minute.
2.Se scurge de suc sparanghelul din conserva.
3.Se taie carnea de iepure in cubulete si se frige in ulei de masline , pe toate partile,pana cand se rumeneste. Se adauga laptele de cocos, sucul de lamaie si praful de curry si se fierb impreuna 5-7 minute. Se adauga porumbul si se mai fierbe 5 minute,sare, piper, apoi sparanghelul si , din nou, se mai fierbe 5 minute.
4.Preparatul se serveste fierbinte cu arpagic taiat bucati mici si coriandru tocat foarte fin,ambele presarate peste carne.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)

10. Piept de pui in foietaj

Timp de preparare: 60 min; Dificultate: redusa

Ingrediente:
• 2 piepti mari de pui,
• 1/2 kg. ciuperci,
• 2-3 fire de usturoi,
• 1 legatura de verdeata,
• 1-2 linguri de ulei de masline
• 1/2 kg.de foietaj(din comert),
• 1 ou,
• sare,
• piper,
• sos de mustar.

Mod de preparare:
1.Se toaca marunt ciupercile, usturoiul si verdeata(marar si patrunjel).Se calesc ciupercile in putin ulei de masline si se lasa sa scada bine.Se adauga verdeata.Se sareaza si se pipereaza.
2.Pieptul de pui se imparte in doua.Fiecare bucata se cresteaza pe mijloc pentru a obtine un buzunar , unde vom pune umplutura.Se condimenteaza.Se umplu buzunarele cu umplutura de ciuperci, obtinindu-se o rulada.
3.Din aluatul de foietaj se intinde o foaie groasa de 4-5 mm.Se taie fasii cu care se infasoara rulada de pui , ca la cornulete.(se obtin 4 rulade).Pe deasupra ungem cu ou fiecare rulada si coacem la cuptor timp de 35 minute.Servim cu sos de mustar.Preparatul poate fi servit cald sau rece, cu un vin alb sec.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)

11. Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet

Timp de preparare: 50 - min; Dificultate: redusa

Ingrediente:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri