IN ACEST ARTICOL:
Pork delice, Rulouri de somon cu creveti, Supa-crema de sampanie pentru Revelion, Tort Elegance, Friptura de porc cu varza de Bruxelles, Portocale umplute, Rulouri meridionale din muschiulet de vita, Salata de peste afumat, Iepure cu curry rosu, Piept de pui in foietaj, Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet, "Ciuperci nebune", Tort cu mango si crema de branza - iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.
• 800.carne de porc (cotlet, fara os)
• 6 felii de sunca afumata
• 4 oua
• 1/5 dl. frisca de gatit
• 1 manunchi de patrunjel
• 1/5 dl. ulei
• 1 manunchi de rozmarin
• 120 g. pesmet
• sare
• piper

Mod de preparare:

1.Cotletul se taie in asa fel incat sa obtinem un dreptunghi, pe care il batem putin cu batatorul de carne. Se sareaza si pipereaza.

2.Ouale se bat bine, se adauga frisca de gatit, sarea, piperul, patrunjelul taiat marunt si se fierb in bain-marie pana se obtine o crema groasa.

3.Pe rulada pregatita, la un capat punem crema de oua si rulam. Se prinde rulada cu ata, se sareaza si pipereaza in exterior si, in putin ulei, se frige pe toate partile.

4.Se pune rulada intr-o tava, se stropeste cu restul de ulei si se frige 15 minute, la cuptor, la 180*C.

5. Se amesteca rozmarinul tocat marunt cu pesmetul. Se scoate tava cu rulada din cuptor si se tavaleste rulada prin amestecul de pesmet si rozmarin . Se da din nou la cuptor pana se rumeneste bine.Se scoate din cuptor, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 10 minute.

6.Se taie rulada felii.Se aseaza pe un platou si se serveste cu garnitura de legume si porumb sotate si un vin rosu sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

12. “Ciuperci” nebune”

Ingrediente:
• 8 oua fierte,
• 200g. crema de branza ,
• sare,
• piper,
• 1 lingurita mustar,
• 1/2 lingurita zahar praf,
• 4 rosii (nu prea mari),
• 30-40g. unt sau margarina Rama;
• patrunjel verde
• ceapa verde
• castraveciori murati
• ardei pentru ornat;

Mod de preparare:

1.Se curata ouale de coaja si se taie la ambele capete; la un capat mai putin, in asa fel incat sa le putem aseza pe verticala , pe farfurie,iar la celalalt capat mai mult pentru a putea scoate galbenusul si a putea fi umplute.

2.Galbenusurile se zdrobesc foarte bine cu furculita , se amesteca cu crema de branza, sarea, piperul negru proaspat macinat, zaharul praf si mustarul.Cu aceasta compozitie se umplu ouale.

3.Rosiile se taie in jumatati, se scot semintelesi, pe fiecare ou se pune o jumatate de ou ca o palarie.Untul sau margarina se freaca spuma si se fac punctulete peste palariile de rosii,imitand ciupercile otravitoare.Printre ouale umplute se pun fire de patrunjel verde , ceapa verde , castraveciori murati, felii de ardei .

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

13. Tort cu mango si crema de branza

Timp de preparare: 60 - min; Dificultate: ridicata

Ingrediente:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri