• 6 felii de sunca afumata
• 4 oua
• 1/5 dl. frisca de gatit
• 1 manunchi de patrunjel
• 1/5 dl. ulei
• 1 manunchi de rozmarin
• 120 g. pesmet
• sare
• piper
Mod de preparare:
1.Cotletul se taie in asa fel incat sa obtinem un dreptunghi, pe care il batem putin cu batatorul de carne. Se sareaza si pipereaza.
2.Ouale se bat bine, se adauga frisca de gatit, sarea, piperul, patrunjelul taiat marunt si se fierb in bain-marie pana se obtine o crema groasa.
3.Pe rulada pregatita, la un capat punem crema de oua si rulam. Se prinde rulada cu ata, se sareaza si pipereaza in exterior si, in putin ulei, se frige pe toate partile.
4.Se pune rulada intr-o tava, se stropeste cu restul de ulei si se frige 15 minute, la cuptor, la 180*C.
5. Se amesteca rozmarinul tocat marunt cu pesmetul. Se scoate tava cu rulada din cuptor si se tavaleste rulada prin amestecul de pesmet si rozmarin . Se da din nou la cuptor pana se rumeneste bine.Se scoate din cuptor, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
6.Se taie rulada felii.Se aseaza pe un platou si se serveste cu garnitura de legume si porumb sotate si un vin rosu sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
12. “Ciuperci” nebune”
Ingrediente:
• 8 oua fierte,
• 200g. crema de branza ,
• sare,
• piper,
• 1 lingurita mustar,
• 1/2 lingurita zahar praf,
• 4 rosii (nu prea mari),
• 30-40g. unt sau margarina Rama;
• patrunjel verde
• ceapa verde
• castraveciori murati
• ardei pentru ornat;
Mod de preparare:
1.Se curata ouale de coaja si se taie la ambele capete; la un capat mai putin, in asa fel incat sa le putem aseza pe verticala , pe farfurie,iar la celalalt capat mai mult pentru a putea scoate galbenusul si a putea fi umplute.
2.Galbenusurile se zdrobesc foarte bine cu furculita , se amesteca cu crema de branza, sarea, piperul negru proaspat macinat, zaharul praf si mustarul.Cu aceasta compozitie se umplu ouale.
3.Rosiile se taie in jumatati, se scot semintelesi, pe fiecare ou se pune o jumatate de ou ca o palarie.Untul sau margarina se freaca spuma si se fac punctulete peste palariile de rosii,imitand ciupercile otravitoare.Printre ouale umplute se pun fire de patrunjel verde , ceapa verde , castraveciori murati, felii de ardei .
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
13. Tort cu mango si crema de branza
Timp de preparare: 60 - min; Dificultate: ridicata
Ingrediente:
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural