Olanda inseamna paradoxul spatiului. Iar Amsterdamul, ca o adevarata capitala, respecta aceasta regula a Tarilor de Jos.
inseamna paradoxul spatiului. Iar Amsterdamul, ca o adevarata capitala, respecta aceasta regula a Tarilor de Jos. Aglomerarea urbana, arhitecturala socheaza la prima vedere orice turist. Casele sunt inghesuite, dar reusesc sa ofere confort inaltandu-se vitejeste in sus, catre cer. Dar, paradoxal, Olanda reprezinta o tara mare. Iar Amsterdam, capitala a liberatii, a culturii, a istoriei si a artei reuseste sa stranga intr-un spatiu putin generos o multime de atractii turistice care ademenesc in fiecare an aproximativ trei milioane si jumatate de turisti straini. Amsterdam este o lume intreaga. O alta lume. Red Light District, Coffee Shop-uri, flori, canale, halbe de bere, terase la malul apei, muzee, mori de vant, biciclete, brandy, "roti" de cascaval, hidrobiciclete, vaporase, cluburi, dans, parcuri, gradini… iata doar cateva dintre cuvintele-cheie care caracterizeaza aceasta capitala a unei lumi lipsite de prejudecati, care ramane insa frumoasa datorita unor reguli stricte si a unei supravegheri riguroase si constante. Aparent un haos, in realitate un paradis foarte bine organizat.
Libertate, egalitate, fraternitate Amsterdam este singura capitala europeana in care consumul de droguri usoare (marijuana, hasis) este permis, dar si unul dintre putinele locuri ale lumii in care prostitutia a devenit un punct de atractie, nu atat prin servicii, cat prin traditie si context. In mod clar, unul dintre principalele puncte de atractie ale Amsterdam-ului este reprezentat, cel putin pentru romani, de celebrele coffee shop-uri, unde un "joint" costa doar 3 euro, iar faimoasele "cookies" - prajiturele din marijuana - sunt preparate dupa retete speciale. Totusi, tocmai datorita faptului ca este permis, consumul nu depaseste cote alarmante. In general, aceste locuri sunt frecventate mai ales de turistii infometati de libertate si mai putin de localnicii care, chiar daca sunt consumatori, consuma drogurile usoare, daca nu ocazional, atunci cu siguranta moderat.
Atractii multicolore, multiculturale, multibugetare Ce poti face si cat te costa Nu poti pleca din Amsterdam fara sa vizitezi macar cateva dintre cele 50 de muzee. Cel mai simplu mod de a avea acces in cele mai importante dintre aceste cladiri pastratoare de opere, traditie si arta este sa-ti cumperi cu 35 de euro un card valabil in majoritatea muzeelor din Amsterdam. Apoi, poti incepe vizita cu Rijksmuseum, cel mai important, dar si cel mai mare muzeu al orasului. Aici vei putea admira opere ale unor pictori celebri, cum ar fi Vermeer, Rembrandt sau Jan Steen. Nu rata muzeul Van Gogh, unde e expusa cea mai mare parte a lucrarilor pictorului, si nici Casa Anne Frank. Muzeul Slefuitorilor de Diamante, cel al Torturii, al Berii sau al Stiintei si Tehnologiei, Muzeul Erotic sau cel al Echipei Ajax sunt doar cateva dintre spatiile culturale sau pseudoculturale din Amsterdam.
Posibilitatile de relaxare si de recreere sunt numeroase si merita in mare parte descoperite la fata locului. Poti face o plimbare pe unul dintre cele 17 canale ale orasului cu o hidrobicileta inchiriata sau pe un vaporas. Noptile vor fi aglomerate, deoarece Amsterdam este un oras care, desi se trezeste greu, adoarme si mai greu. Exista o multime de pub-uri, cluburi si discoteci care pot satisface orice gusturi muzicale. Plimbarile romantice sunt posibile si recomandate mai ales seara, pe marginea apei. Terasele cu scaune si mese cochete, din fier forjat, sunt probabil paradisul bautorilor de alcool, care pot incerca zeci de soiuri diferite de bere, gin sau vin. Exista chiar si bere pentru copii. Bautura are un gust identic cu cel al berii obisnuite, dar este lipsita de alcool. Nu trebuie sa ratezi Gradina Zoologica, aflata in centrul orasului, si nici o plimbare cu bicicleta in centrul vechi al orasului. Iar lista activitatilor poate continua… * Pretul unui sejur in Amsterdam variaza in functie de preferinte. Daca optezi pentru oferta unei agentii, vei plati pentru sapte zile, cu transport inclus, in jur de 700 de euro. Amsterdam nu este un oras ieftin, dar ofera posibilitati de cazare si masa si pentru bugete mai putin generoase. La celebrele hosteluri se practica preturi low-cost. Astfel, pentru o noapte, nu vei scoate din buzunar mai mult de 20 - 25 de euro. Daca vrei insa conditii si standarde inalte, pretul unui sejur de cateva zile poate ajunge si la cateva mii de euro. Sursa:
Lazy.ro Citeste si alte articole despre obiective turistice pe
Lazy.ro. Noi iti recomandam:
Viena, o combinatie de arta si shopping Innsbruck, orasul povestilor I se spune "Insula de miere". Sau muzeul Europei.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
FESTIVALUL UNTOLD OCUPĂ LOCUL 3 ÎN TOPUL CELOR MAI MARI 100 DE FESTIVALURI ALE LUMII
Elevii români cuceresc facultățile Ivy League: Câți au ajuns la Harvard, Yale și în top facultăți din lume în 2024?
Expoziția originală BODY WORLDS și-a deschis oficial porțile
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri