Sarah Dunant, autoarea bestsellerului “Nasterea lui Venus”, vede o femeie alpha ca fiind mai degraba inumana decat supraumana. Este o femeie cum am mai spus, orientata spre atingerea unor scopuri si care isi doreste sa arate intotdeauna superb. “O femeie alpha, asemeni barbatului alpha, detine o anume atitudine de superioaritate, care este innascuta si pe care probabil ca nu o constientizeaza. Este foarte talentata si capabila fara sa faca foarte multe eforturi ”.
Implinirea pe plan profesional este principalul scop al femeii alpha; orice altceva in viata ei, cade in plan secund. Nu este obsedata sa aiba o relatie. Dar daca o are, atunci este foarte dominatoare, iar daca partenerul ei este un barbat alpha, atunci relatia lor va fi un camp de batalie.
Romanciera Fay Weldon o vede pe femeia alpha conducand corporatii, ea nu prea da mare atentie sferei domestice. Femeia alpha se diferentiaza de acel portret al Super Femeii, pe care il regasim mai ales in revistele pentru femei (n.r. femeia care face performanta si in cariera si care nu isi neglijeaza familia). “Superwoman (super-femeia) era tot ce un barbat sau o femeie si-ar fi dorit: ea facea totul, avea un salariu bun, era o sotie excelenta si o gospodina desavarsita. Dar o femeie alpha nu si-ar bate prea mult capul cu munca de acasa. Probabil ca va delega pe altcineva sa se ocupe de acest aspect”, spune Fay Weldon.
Nu prea ne plac femeile alpha, tocmai pentru ca ele nu respecta rolul traditional al femeilor care au grija de casa, de copii, de sot… Ba chiar, femeilor alpha li se reproseaza o latura prea masculina. Femeia alpha este vazuta ca un fel de hibrid intre masculin (forta psihica, determinarea) si feminin (frumusetea, sex appeal-ul) care de cele mai multe ori este dispretuit.
Joanna Bourke, istoric, explica pentru The Guardian: “Eu cred ca sunt niste diferente intre barbatii alpha si femeile alpha”, spune Bourke. “Ma gandesc la cateva femei care au schimbat lumea prin filosofiile lor, prin modul lor de viata, prin scrierile lor: Simone de Beauvoir, Virginia Woolf si Germaine Greer. Cu privire la identitatea lor sexuala, la viata lor domestica, s-au straduit sa fie foarte sincere cu ele insele. Ele si-au constientizat propria complexitate. Barbatii de succes se comporta altfel”.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri