Rugaciunea te face sa te simti mai sigur pe tine, mai in siguranta. Gandul ca exista cineva acolo la care poti apela in timp de dificultate poate fi incurajator si hranitor din punct de vedere spiritual. Da, in vremuri de confuzie si descurajare, rugaciunea poate fi o sursa de indrumare si sprijin. De ce nu? Rugaciunea inseamna la a te conecta la ceva mai presus decat tine, decat noi, la o sursa infinit mai mare de spiritualitate. Gasindu-ti un sens al tau, gandurile negative si procesul de autojudecare orientat catre propria persoana pot fi estompate.
Prin rugaciune poti ajunge la pacea mintii. Iar starea de bine a mintii se dezvolta doar in absenta anxietatii. Sentimentul de neputinta si deznadejde, nelinistea cauzata de viitor, teama de a pierde ceea ce avem, teama de a nu obtine ceea ce ne dorim, toate acestea pot da nastere unei intregi epidemii de griji. Toate acestea pot fi insa tratate prin rugaciune. Cu cat ai mai multa incredere in tine si in faptul ca rugaciunea iti va fi ascultata, cu atat iti va fi mai usor sa te confrunti cu fricile si provocarile vietii. Rugaciunea mintii si a spiritului nu reprezinta insa un substitut pentru ingrijirea medicala, cea a trupului. Ea trebuie doar sa o completeze. La fel de adevarat este si faptul ca rugaciunea pozitiva nu poate avea efecte negative secundare. Credinta unei persoane si convingerea ca rugaciunile ii vor fi ascultate au o influenta covarsitoare asupra fiintei sale si a starii sale de bine si echilibru, asupra abilitatii sale de a lupta impotriva bolii, asupra capacitatii sale de a se regenera moral, psihic, trupesc, sufletesc.
Meditatia si rugaciunea pot creste gradul de constientizare si vigilenta. Persoana care se roaga va inceta, cel putin temporar – in momentul adresarii rugaciunii, sa mai fie absorbita de propriile ganduri. Rugaciunea poate ajuta la crearea unei stari pozitive a mintii. Prin stoparea gandurilor negative si prin confortul si linistea pe care le transmite, rugaciunea ajuta la oprirea deteriorarii creierului. Starea pozitiva a mintii va genera la randul sau energie pozitiva in organism, trimitand semnale pozitive catre celulele nervoase responsabile de procesul de regenerare.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară