Exista o relatie stransa intre zambet si unele comenzi ce intersecteaza aria hipotalamica. Cu alte cuvinte se pare ca oamenii zambitori se bucura mai mult de viata si prin faptul ca traiesc mai mult timp, se imbolnavesc mai rar si in cazul in care se imbolnavesc se refac mult mai repede. Adevarat. De cate ori nu ai facut haz de necaz si ai depasit rapid problemele in acest mod?
Zambetul poate fi privit si ca o maniera de a te arata superior. Nu cred asta. Am ajuns la concluzia ca orice lacrima poate fi inlocuita cu un zambet, nu imediat ci in timp. Si daca plang reusesc doar sa ma intristez si mai rau.
Parca si persoanele mereu posomorate, care nu zambesc, par imbatranite din timp, au acele buze triste tot timpul care nu aduc in jurul lor bucurie. Cred din tot sufletul ca zambetul meu imi intinereste chipul cu cel putin 2-3 ani.
Zambetul este ca un rasarit dupa ce intunericul noptii dispare incet sau ca primul ghiocel care apare primavara.
As vrea ca zambetul sa fie contagios, sa se ia, as vrea sa dau aceasta "boala" celorlalti. Sa zambesc si sa mi se raspunda cu un zambet fara sa fiu mereu intrebata de ce zambesc. Sa se transmita cu o repeziciune nemaiintalnita si toti din jurul meu sa aiba inimile pline de fericire, incat sa "explodeze" printr-un zambet.
Pentru mine zambetul este o necesitate. O zi lipsita de zambet o simt ca o zi irosita.
Eu nu am nevoie de zambet atat de mult pe cat are cel care nu zambeste. Acea severitate ascunde o nevoie puternica de a primi in dar un zambet din partea cuiva.
Hai sa ne facem azi un dar noua dar ci celor din jur. Sa zambim si sa ne luminam reciproc vietiile. Nimic nu poate fi mai bun ca un zambet venit din tot sufletul.
Un articol de Livia
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?