11 Martie 2011 publicat în Lifestyle 21 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Varsta sufletului este total diferita de varsta trupului. AFLA SI TU CARE ESTE VARSTA TA SPIRITUALA!

Trupul este partea fizica care gazduieste sufletul, este frumosul exterior, frumosul aparent. Sufletul insa… sufletul este miezul fiintei. Sufletul este cel care da frumusete si viata trupului. Sufletul este cel care ne alege pe noi. El este cel care trebuie hranit, trebuie hidratat, trebuie rasfatat, trebuie leganat si trezit la viata. Sufletul este cel care ne pune lumea in miscare. Sufletul este cel readus la viata intr-o alta existenta. Toate lectiile pe care le acumulam, toate experientele prin care trecem, toate drumurile pe care le strabatem, toate usile pe care le inchidem si toate ferestrele pe care le deschidem au ca scop dezvoltarea si evolutia sufletului. Iar sufletul, sufletul are si el o varsta… Si ce inseamna varsta sufletului? Are ea de face cu numarul de vieti in care am revenit pe pamant? NU. Varsta sufletului reprezinta nivelul de experienta si cunostinte pe care un suflet le-a acumulat de-a lungul existentelor sale.

Image Stefan Keller /Pixabay

Cu toate acestea, nu putem spune ca un suflet este mai batran sau mai tanar decat altul, mai evoluat sau mai putin evoluat decat altul, ‘peste’ sau ‘sub nivelul’ unui alt suflet, aproape de iluminare sau departe de iluminare. Nu exista grad de comparatie intre suflete. Fiecare suflet are o stare anume de a fi, se afla pe o pozitie unica si diferita in acest ciclu continuu al reincarnarilor. La fel ca un suflet batran, un suflet copil poate fi considerat un suflet evoluat. Un suflet prunc isi poate invata lectiile mai repede si mai bine decat un suflet matur. Asa cum trupul are o varsta si sufletul are o varsta.

Varsta sufletului este total diferita de varsta trupului. O persoana tanara poate avea un suflet batran, iar o persoana in varsta poate fi posesoarea unui suflet prunc. Situatia ideala de echilibru intre trup si suflet este atunci cand varsta sufletului coincide cu varsta fizica, varsta trupului. Ceea ce difera de fiecare data sunt dimensiunile temporale si spatiale. Ceea ce conteaza cu adevarat in evolutia sufletului sunt lectiile pe care sufletul le are de insusit. De-a lungul unui ciclu complet de reincarnari fizice si periple prin vieti, exista cinci varste ale desavarsirii (evolutiei) sufletului. Fiecare varsta reprezinta etapa de evolutie la care sufletul respectiv a reusit sa ajunga. Iata care sunt Cele Cinci varste ale Sufletului conform site-ului Michael Teaching si cum se caracterizeaza acestea:

1.Sufletele - prunc

Image S. Hermann & F. Richter /Pixabay

Sufletele prunc au un fel sincer de a fi si nesofisticat de a fi ce nu cunoaste afectarea. Au o capacitate de intelegere mai dezvoltata decat a sufletelor copil, chiar daca perspectivele lor nu ajung niciodata la maturitatea completa. Prefera sa traiasca simplu, fara complicatii, fara excese sau exuberante. Sufletele prunc considera ca trebuie sa faca bine ceea ce au de facut. Actioneaza corect, iar comportamentul lor este intotdeauna cel potrivit, corespunzator normelor, cliseelor si etichetelor. Nu au bine delimitate notiunile de bine si rau, imprumutandu-le din mediul inconjurator. In prezenta unui numar mare de persoane au senzatia de coplesire, nesimtindu-se pregatite emotional pentru a face fata unui val colectiv de atentie si energie. De aceea, de multe ori, evita contactele cu ceilalti. “Autoritatea” este un cuvant in jurul caruia graviteaza. Nu ii deranjeaza daca cineva sau un ceva anume le traseaza regulile in functie de care ei trebuie sa se comporte, sa actioneze. Depind de altii atunci cand vine vorba de a fi indrumate si ghidate.

Dogmele religioase pot reprezenta pentru multe din sufletele bebelus un stil de viata caruia i se dedica cu constiinciozitate. Sufletele bebelus considera ca cei care nu traiesc in conformitate cu aceste credinte vor sfarsi rau. De ce? In conceptia lor, o fiinta este datoare sa incerce sa se integreze in comunitatea careia ii apartine. In viziunea lor, societatea ideala este aceea in care fiecare are un rol bine definit si delimitat, in care exista reguli si legi predefinite, in care fiecare isi cunoaste atributiile si responsabilitatile. De aceea, sufletele bebelus sunt cele care confera stabilitate si structuralitate unei societati. Un mic procent din populatia planetei este format de suflete bebelus (22%), in timp ce sufletele tinere si mature reprezinta un procent de 47%.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri