IN ACEST ARTICOL:

Te-ai intrebat insa cum si unde s-a dat startul pacalelilor? Cum au inceput oamenii sa pacaleasca unii pe altii si sa se lase pacaliti intr-o zi anume? Care este de fapt istoria lui 1 aprilie? Cand a fost aceasta zi asociata cu glumele si voia buna? Si ce obiceiuri si superstitii sunt puse in carca acestei zile memorabile?

Nu toate superstitiile legate de ziua de 1 aprilie sunt insa de factura negativa. Daca persoanele de sex masculin sunt “pacalite” de o persoana de sex feminin agreabila, ar face bine sa il considere ca pe un semn favorabil din partea destinului. Se crede ca soarta le-a rezervat celor doi fie o casatorie, fie o relatie frumoasa. Mai mult, copiii nascuti de 1 aprilie sunt considerati ca fiind norocosi in general. Norocul nu este insa de partea lor si in ceea ce priveste jocurile de noroc, domeniu pe care ar trebui sa-l evite… Ziua de 1 Aprilie este orice, insa numai o zi a supararii nu. In spatele acestor farse, glume si pacaleli exista un principiu de baza: farsele nu trebuie sa lezeze pe nimeni. Ele trebuie “gustate” cu voie buna si zambete de ambele parti: atat a farsorului cat si a celui pacalit.

Da, poti sa fii considerat ca fiind cel “pacalit” chiar daca ai fost cel care a facut farsa. Se intampla acest lucru in Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelanda. Cand? Cand farsa pe care ai facut-o a avut loc dupa miezul noptii… De asemenea, in Marea Britania, cel care cada prada unei farse de 1 aprilie este numit “cuc”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Cum l-a șocat Vlad Țepeș pe Mahomed al II-lea și cum l-a influențat pe Ivan cel Groaznic Cum să te oprești din mâncatul compulsiv

In Belgia, conform traditiei, copiii isi inchid parintii sau profesorii pe dinafara, permitandu-le sa intre in incapere doar daca promit sa aduca dulciuri in seara respectiva sau in ziua urmatoare.

Pe meleagurile franceze, de 1 Aprilie exista traditia lui “poisson d’avril” (pestele lui aprilie), acest obicei fiind popular mai ales printre copii. Acestia incearca sa lipeasca pe spatele “victimelor”, fara a fi observat de persoanele in cauza, o foaie de hartie pe care este desenat un peste.

Foto fr si main: De la mimagephotography /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri