Dragostea este un mecanism. Este cel mai puternic factor motivational al omenirii si are o profunzime si un inteles pe care majoritatea persoanelor nu il constientizeaza. Dragostea face intotdeauna ce e mai bun pentru ceilalti si ne ajuta sa trecem prin cele mai mari probleme ale vietii noastre. Suntem nascuti cu o sete incontrolabila pentru iubire. Inimile noastre au nevoie de ea asa cum plamanii au nevoie de oxigen. Dragostea ne schimba motivatia de a trai. Cu ea, relatiile capata sens. Nicio casatorie nu este fericita fara ea.
Dragostea se construieste in timp, pe doi stalpi ce o definesc. Acesti stalpi sunt rabdarea si bunatatea. Toate celelalte caracteristici ale iubirii sunt exztensiile acestor doua atribute. Pentru a experimenta dragostea trebuie sa experimentam mai intai rabdarea si bunatatea.
Dragostea inseamna rabdare
Dragostea te va inspira sa devii mai rabdator. Cand vei alege sa faci asta, vei raspunde pozitiv la tot ce e negativ. Vei fi incet la manie. In loc sa fii nelinistit si exigent, dragostea te va ajuta sa te stabilizezi emotional si sa empatizezi cu lumea din jurul tau. Rabdarea confera un calm interior atunci cand lumea exterioara e agitata.
Nimeni nu se simte bine in compania unei persoane nelinistite. Starea ei te poate face sa exagerezi in reactii, sa actionezi prosteste. Ironia maniei este ca naste alte manii. Furia nu o sa imbunatateasca aproape niciodata lucrurile. De fapt, doar o sa aduca probleme in plus. Rabdarea, in schimb, va opri drumul problemelor inspre tine. Mai mult decat o buza muscata de nervi sau o palma pusa peste gura pentru ca ai zis ceva din impulsivitate, rabdarea este o gura de aer proaspat. Ea nu lasa veninul maniei sa se imprastie. Rabdarea este alegerea de a-ti controla emotiile si de a nu lasa emotiile sa te controleze, emanand intelepciune in loc sa “plateasca” raului cu rau.
Mania apare atunci cand dorinta arzatoare dupa ceva este amestecata cu dezamagire ori mahnire. Nu obtii ceea ce vrei si sangele incepe sa-ti clocoteasca in vene. Mania este adesea o reactie emotionala care se naste din egoism prostie sau rautate. Cu toate acestea, rabdarea ne ajuta sa devenim intelepti. Ne ajuta sa nu judecam pe cel de langa noi si sa ascultam ce are de spus. Rabdarea sta in fata usii unde mania asteapta sa dea buzna, dar cugeta si cauta sa vada situatia in ansamblul ei inainte sa judece.
Asa cum lipsa rabdarii va transforma viata de cuplu intr-un razboi continuu, practica acesteia va aduce pace, liniste si armonie. Rabdarea este punctul de intalnire dintre dragoste si intelepciune. Si orice cuplu are nevoie de aceasta combinatie pentru o relatie fericita.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară