IN ACEST ARTICOL:
"Adevarata inteligenta este cea a inimii. Ea nu e intelectuala, este emotionala. Nu seamana cu gandirea, seamana cu simtirea. Ea nu este logica, este iubire". - Osho

“Viata care e traita cu capul e o viata mecanica. (…) Cu capul poti castiga multe, dar nu vei trai multe. Poti avea un standard de viata mai bun, dar nu vei mai avea viata. Viata este a inimii. Viata poate creste numai in inima. Viata, dragostea, spiritul cresc numai in solul inimii. Tot ce este frumos, tot ce este cu adevarat valoros, tot ce este plin de inteles, important vine din inima. Inima este centrul, capul e doar periferia.(…) A trai cu inima si a te folosi de cap ori de cate ori este nevoie inseamna inteligenta.” (Osho, “Inteligenta. Reactioneaza creativ la prezent.”)

Creierul din inima

Inima are propriul creier. Este mai mult decat o ipoteza. Este adevarat. In urma cercetarilor efectuate de Institutul HeartMath (Boulder Creek, California), oamenii de stiinta au ajung la concluzia ca inima beneficiaza de propriul sistem nervos, cunoscut sub numele de “creierul inimii”. Cel care a introdus conceptul de “creier al inimii” in 1991 este doctorul J. Andrew Armour, unul din numele celebre ale neurocardiologiei. Creierul inimii contine neurotransmitatori, o retea de neuroni, anumite proteine precum cele existente in creierul constient. In plus, spun cercetatorii, inima este posesoarea propriului sistem nervos ce este perfect capabil sa proceseze informatia independent de creier. Acest sistem de circuite ne ajuta sa invatam emotiile, sa ne amintim emotiile, sa simtim, sa detectam emotiile altor persoane.

Inima nu este doar un motor al organismului caruia ii acordam titlul onorific de bunul nostru cel mai de pret. Inima dispune de aproximativ 40 000 de neuroni prin intermediul carora reuseste sa colecteze informatii, dar si sa transmita mesaje. Inima are memorie. Are capacitatea de a-si aminti. Inima are abilitatea de a anticipa anumite evenimente. Cum altfel am putea explica de ce inima unei persoane aflate in moarte cerebrala continua sa bata? Cum am putea explica precognitiile? Cum am putea explica altfel schimbarile de gust, dorinte, emotii si chiar schimbarile de personalitate in cazul persoanelor care au suferit transplanturi de inima?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri