“Viata care e traita cu capul e o viata mecanica. (…) Cu capul poti castiga multe, dar nu vei trai multe. Poti avea un standard de viata mai bun, dar nu vei mai avea viata. Viata este a inimii. Viata poate creste numai in inima. Viata, dragostea, spiritul cresc numai in solul inimii. Tot ce este frumos, tot ce este cu adevarat valoros, tot ce este plin de inteles, important vine din inima. Inima este centrul, capul e doar periferia.(…) A trai cu inima si a te folosi de cap ori de cate ori este nevoie inseamna inteligenta.” (Osho, “Inteligenta. Reactioneaza creativ la prezent.”)
Creierul din inima
Inima are propriul creier. Este mai mult decat o ipoteza. Este adevarat. In urma cercetarilor efectuate de Institutul HeartMath (Boulder Creek, California), oamenii de stiinta au ajung la concluzia ca inima beneficiaza de propriul sistem nervos, cunoscut sub numele de “creierul inimii”. Cel care a introdus conceptul de “creier al inimii” in 1991 este doctorul J. Andrew Armour, unul din numele celebre ale neurocardiologiei. Creierul inimii contine neurotransmitatori, o retea de neuroni, anumite proteine precum cele existente in creierul constient. In plus, spun cercetatorii, inima este posesoarea propriului sistem nervos ce este perfect capabil sa proceseze informatia independent de creier. Acest sistem de circuite ne ajuta sa invatam emotiile, sa ne amintim emotiile, sa simtim, sa detectam emotiile altor persoane.
Inima nu este doar un motor al organismului caruia ii acordam titlul onorific de bunul nostru cel mai de pret. Inima dispune de aproximativ 40 000 de neuroni prin intermediul carora reuseste sa colecteze informatii, dar si sa transmita mesaje. Inima are memorie. Are capacitatea de a-si aminti. Inima are abilitatea de a anticipa anumite evenimente. Cum altfel am putea explica de ce inima unei persoane aflate in moarte cerebrala continua sa bata? Cum am putea explica precognitiile? Cum am putea explica altfel schimbarile de gust, dorinte, emotii si chiar schimbarile de personalitate in cazul persoanelor care au suferit transplanturi de inima?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri