In viata de zi cu zi, traim urcusuri si coborisuri. Dar cum ar fi daca am putea sa planificam zilele bune si pe cele rele? Daca iti calculezi bioritmul poate chiar ai putea sa faci asta.
Bioritmul tau: Cum te simti astazi?
O curba este pozitiva atunci cand se deplaseaza de la baza in sus si este negativa atunci cand se deplaseaza in sens contrar. Cu cat un bioritm se afla mai sus pe o axa pozitiva intr-un anumit moment, cu atat mai mult poti sa atingi rezultate maxime intr-un domeniu.
Reversul se refera la cat de jos pe o axa negativa se afla la un moment dat, un bioritm. Chiar daca te afli intr-un punct negativ, tot vei putea sa ai rezultate bune, insa iti va fi ceva mai dificil sa obtii ceea ce iti doresti. Deci, daca te simti trista, fara energie sau nemotivata si nu stii de ce, s-ar putea sa fie vorba despre bioritmul tau.
Potrivit teoriei bioritmurilor, acestea ar fi cicluri innascute care prezinta un ritm al memoriei, al ambitiilor, al coordonarii, al rezistentei la stres, al emotiilor smd. care urca si coboara pe o axa pozitiva si negativa, influentandu-ne vietile in bine sau in rau.
Cu totii avem trei cicluri fundamentale ale bioritmurilor. Fiecare ciclu are o functie si o durata particulara. Bioritmul nostru fizic masoara 23 de zile. Bioritmul emotional este un ciclu de 28 de zile, iar bioritmul intelectului masoara 33 de zile. In punctul central al unui bioritm, acesta incepe incet sa se intoarca catre 0, pentru ca mai apoi sa isi schimbe polaritatea. Ziua in care un ciclu isi schimba polaritatea este denumita zi de tranzitie (de asemenea i se mai spune zi critica).
Zilele de tranzitie sunt acelea cand ne simtim decazuti sau cand simtim ca am avut o zi proasta. O dubla zi de tranzitie se intampla atunci cand doua dintre cicluri isi schimba polaritatea in acelasi timp. Aceasta zi ar putea fi dificila pentru noi. O zi tripla de tranzitie este atunci cand trei dintre curbe isi schimba polaritatea dar astfel de zile sunt foarte rare si se intampla oadata la 7-8 ani.
Bioritmul fizic – 23 de zile. Ciclul fizic este ciclul dominant in ceea ce ii priveste pe barbati si regleaza coordonarea maini-ochi, forta, rezistenta, apetitul sexual, vigoarea, initiativa, metabolismul, rezistenta si insanatosirea. In astfel de perioade este important sa profiti de capacitatile tale fizice si sa faci cat mai multa miscare. In faza negativa a ciclului, cel mai bine este sa te odihnesti si sa iti protejezi sanatatea. De asemenea, operatiile sau alte interventii ar trebui evitate in zilele de tranzitie si in timpul ciclurilor negative.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri