IN ACEST ARTICOL:
Louise L. Hay este una dintre fondatoarele miscarii self-help movement. Prima ei carte, "Heal Your Body" (Vindeca-ti Trupul), a fost publicata in anul 1976. Cartile lui Hay sunt cunoscute acum in intreaga lume si milioane de oameni au invatat ca prin gandirea pozitiva isi pot controla in mod minunat viata.

Nu este nevoie de minuni venite "de sus". Noi suntem miracole prin simplul fapt ca existam. Este timpul sa aflam si eu si tu si noi toti, cat de mult rau ne facem perpetuand obiceiul gandirii negative.

Putem in schimb sa obtinem mai mult din ceea ce ne dorim in viata, mai multa sanatate a trupului, a mintii si a spiritului. Filosofia gandirii pozitive, Hay a invatat-o prin propria-i existenta. Copilaria ei a fost una instabila si impovaratoare iar adolescenta i-a fost marcata de abuzuri. Louise a fugit la New York, a devenit model si apoi s-a casatorit cu un prosper om de afaceri. Cu toate ca viata parea ca s-ar fi revansat fata de ea, adevarata vindecare a venit in viata lui Louise in momentul cand casatoria ei s-a sfarsit dupa 14 ani.

Dupa aceasta experienta, Louise a dezvoltat o gandire conform careia, dezechilibrele sunt cauzate de propria noastra minte. Louise calatoreste in Statele Unite si in intreaga lume ca sa ii invete pe oameni sa se iubeasaca pe ei insusi iar cartile ei au devenit best-sellere.

Vom explora impreuna "Capitolul 6" din cartea ei, “Poti sa iti vindeci VIATA” ...

“Primul pas in procesul de vindecare sau schimbare, este constientizarea conditiei”, spune Louis L. Hay, in cartea ei minunata.

Hay spune ca problemele pe care le avem sunt provocate chiar de catre noi insine. Exista un anumit tipar in baza caruia functionam si care nu ne lasa sa ne eliberam. “Este ceva in interiorul nostru care are nevoie de grasime sau de o relatie proasta sau de tigari sau de nereusite, de manie, de saracie, de abuz sau de orice altceva ce constituie problema noastra.

De cate ori nu am spus: <<N-am sa mai fac niciodata asta!>> ca mai apoi, inainte de a se insera
sa mancam o alta prajitura, sa fumam o alta tigara, sa-i certam din nou pe cei dragi etc. Apoi,
insumam problema prin a ne simti vinovati: <<Nu ai pic de vointa in tine, nu poti fi disciplinat. Esti slab.>> Aceasta se mai adauga la incarcatura de vinovatie pe care deja o purtam cu noi”, scrie Hay.

“Cand avem un tipar bine inradacinat in noi, ca sa il putem schimba (sa vindecam conditia
existenta), va trebui mai intai sa devenim constienti de existenta lui. Poate vom incepe sa vorbim
despre acea conditie sau sa ne plangem de ea sau sa o vedem in alti oameni. Intr-un fel sau altul, va iesi la suprafata si ne va atrage atentia iar noi vom vedea cum se raporteaza la noi. Adesea vom atrage un educator, un prieten, o clasa sau o carte care va incepe sa ne trezeasca noi cai de a aborda dizolvarea acelei conditii”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri