Tulburarile de somn includ o multime de probleme cum ar fi insomnia sau narcolepsia si afecteaza milioane de oameni spune Michael J. Breus specialist in astfel de probleme de sanatate. Dormitorul tau are foarte mult de-a face cu somnul tau si cat de bun sau rau poate fi el. In sens extins, somnul iti afecteaza starea generala de bine si felul in care arati si nu e doar un fapt observabil de catre fiecare dintre noi, ci este un obiect de studiu.
Sa va dau un exemplu, spune Breus. “Daca in timp ce gatesti asculti muzica, mai mult decat atat, daca ai la indemana tot echipamentul necesar si toate ingredientele necesare ce se intampla? Nu doar ca iti face mai mare placere gatitul, dar si mancarea iti iese mai buna”, spune Michael J. Breus. Asadar, putem sa comparam somnul bun cu gatitul de placere.
Un studiu realizat in anul 2009 la Sao Paolo in Brazilia a gasit ca in timpul somnului ardem de doua ori mai multe grasimi decat atunci cand stam pur si simplu intinsi, fara sa dormim. Intr-un alt studiu au fost implicati participanti care tineau cure de slabire diferite. Cei care au slabit cel mai mult au fost cei care dormeau cel putin 7 ore pe noapte. Intr-un articol recent BBC.co.uk a aratat ca, potrivit expertilor, oamenii trebuie "sa manance mai putin, sa se miste mai mult si sa doarma mai bine". Omenii care au un nivel mai scazut de stres, slabesc de asemenea mult mai usor, au aratat mai multe cercetari. Somnul este de asemenea esential, pentru reducerea stresului.
- Asadar, in ce fel dormitorul tau te tine treaza? In ce fel dormitorul tau te face sa nu arzi grasimi? Doctorul Breus, prin intermediul unui articol pentru WebMd, va propune 5 metode pentru un somn mai bun:
1. Renunta la butonul de snooze de la alarma (acela prin care poti sa setezi alarma repetitiv). Folosind aceasta metoda de a te trezi, ratezi una dintre cele mai importante stadii ale arderilor din timpul somnului, adica somnul REM, care se petrece mai ales in ultima parte a noptii.
Ai putea sa setezi alarma pentru atunci cand mergi la somn, asta ca sa respecti acest obicei cu regularitate, aceeasi ora in fiecare noapte, pentru un somn sanatos.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară