IN ACEST ARTICOL:
Cultura noastra sexista autentifica o multime de forme de socializare toxice. In ceea ce le priveste pe femei, inca de cand sunt fetite, ele nu sunt invatate decat cum sa mangaie ego-ul masculin nu doar flatandu-i pe barbati in diverse feluri, ba chiar ascunzandu-le anumite lucruri ce i-ar puta face sa se simta stanjeniti sau imperfecti, cum ar fi... anumite intamplari din dormitor.

Cele mai multe comentarii pe care Amanda le-a primit atunci cand s-a documentat cu privire la aceasta tema au fost acelea legate de lipsa ade atentie a barbatilor in aceale momente mai aprinse. Comentarii de genul: “Acela este un clitoris si nu un buton de la lift” au fost printre cele mai dese. Si nu toate femeile sunt fanele sexului cu degetul care uneori poate fi resimtit cam prea agresiv. Barbatii care se avanta la genitalele femeilor pentru sex oral sunt apreciati, insa nu la fel de apreciata este si tehnica lor. Una peste alta, sentimentul este ca, cu cat mai multa presiune adaugi ca cineva sa se simta bine s-ar putea ca in fapt sa faci mult mai rau.

“In mod cert, fiecare femeie este diferita si chiar si cu acest ghidaj general, tot se vor gasi nemultumiri. Comunicarea intre parteneri este idealul. Dar va rugam, dragii nostri, aveti mai multa intelegere pentru femeile care nu au fost pe la destui terapeuti sau care nu au consultat destule carti de psihologie, pentru a-si invinge teama de a va spune ce simt si ce gandesc. Ca sa incurajati comunicarea pe tema sexului nu faceti fete-fete si nici nu va aratati raniti, de parca ego-ul v-ar fi fost afectat, fiindca le ingreunati si mai tare demersul de a se deschide in fata voastra”, spune bloggerita americana.

***

Pentru a ne castiga cu adevarat eliberarea de sub dominarea conceptiilor masculine ar trebui poate sa ne eliberam si de inhibitii. Lipseste din cultura noastra acest discurs real al sexualitatii feminine - cine suntem, cum suntem, cum vrem sa fim iubite. Ar fi cazul sa incepem sa spunem lucrurile acestea.

In ultimul sau film, "La Source des Femmes", regizorul de origine romana Radu Mihaileanu abordeaza cumva, chiar aceasta tema: “Pentru a avea o egalitate sociala reala, democratia trebuie sa se nasca in propriul camin. Acolo incepe totul si de aceea mi-a placut sa realizez filmul acesta, care intra intr-o lume diferita", spune regizorul. Mihaileanu a marturisit ca i-a spus actritei in rol principal, Leïla Bekhti: "Esti o Ioana D'Arc contemporana; tu pornesti miscarea revolutionara in legatura cu iubirea si locul femeilor in lume".(Mediafax)

de Jullie S.

Foto front, main si int. art.: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri