Exista oameni carora li se pare o banalitate sa invete cum sa spuna “multumesc”, dar trebuie sa fim constienti de faptul ca aceasta este una dintre cele mai importante abilitati necesare in arta construirii relatiilor interumane.
Cele 4 chei ale unui “multumesc” eficient
1. Rostirea multumirilor clar si raspicat
Vorbind clar, nu lasati loc niciunei indoieli in mintea persoanei ca multumirile dumneavoastra sunt sincere. Rostiti-le cu bucurie. Daca va aud si altii, efectul este si mai puternic.
2. Privirea si atingerea persoanei respective
Privind in ochi persoana respectiva o convingeti de sinceritatea dumneavoastra, iar o mica atingere cu mana a cotului ei va intari multumirile, care vor fi tinute minte mai bine.
3. Rostirea numelui persoanei respective
Personalizati-va multumirile. “Multumesc, Andreea” are mai mult efect decat un “Multumesc” pur si simplu.
4. Trimiteti un bilet cu “multumiri”
Cand situatia o permite, este cel mai eficient “multumesc”. Un “multumesc” fata in fata este pe locul doi ca impact, urmat de un “multumesc” prin telefon. Iar un mesaj scris este mai bun decat o tacere.
Iata si cateva modalitati creative prin care le puteti multumi oamenilor la serviciu, acasa ori in comunitatea din care faceti parte:
• Cand spuneti “multumesc” specificati in mod direct ce apreciati la persoana respectiva si de ce. “Iti multumesc ca ai venit cu mine la Primarie. Ajutorul tau m-a scutit de timp pierdut in plus”.
• Atunci cand sunteti la birou si un coleg va ofera ajutorul lui, multumiti-i printr-un e-mail. Efectul va fi neasteptat.
• Trimiteti persoanelor care va ajuta un bilet de multumire. Acestea nu pot fi trecute niciodata cu vederea datorita faptului ca o persoana va aprecia intotdeauna cand o alta isi expune sentimentele in traditionalul scris, mai ales in aceasta epoca a tehnologiei.
• Dati un telefon neasteptat doar pentru a spune “multumesc”. Conexiunea verbala dintre oameni este un element demn de luat in considerare in comunicarea interpersonala.
• Daruiti o floare din propria gradina sau de la florarie alaturi de un “multumesc” verbal ori unul scris pe un biletel.
• Puneti, pe biroul persoanei careia doriti sa ii multumiti, o bomboana sau un fruct, fara a lasa insa si un bilet. Acest gest cu siguranta va incalzi relatiile dintre dumneavoastra si persoana respectiva si va aduce un zambet pe fata celui caruia i se aduc multumiri.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri