IN ACEST ARTICOL:
Trebuie sa cautam, ori de cate ori este posibil, ocazii de a le multumi celor din jur.

Exista oameni carora li se pare o banalitate sa invete cum sa spuna “multumesc”, dar trebuie sa fim constienti de faptul ca aceasta este una dintre cele mai importante abilitati necesare in arta construirii relatiilor interumane.

Cele 4 chei ale unui “multumesc” eficient

1. Rostirea multumirilor clar si raspicat

Vorbind clar, nu lasati loc niciunei indoieli in mintea persoanei ca multumirile dumneavoastra sunt sincere. Rostiti-le cu bucurie. Daca va aud si altii, efectul este si mai puternic.

2. Privirea si atingerea persoanei respective

Privind in ochi persoana respectiva o convingeti de sinceritatea dumneavoastra, iar o mica atingere cu mana a cotului ei va intari multumirile, care vor fi tinute minte mai bine.

3. Rostirea numelui persoanei respective

Personalizati-va multumirile. “Multumesc, Andreea” are mai mult efect decat un “Multumesc” pur si simplu.

4. Trimiteti un bilet cu “multumiri”

Cand situatia o permite, este cel mai eficient “multumesc”. Un “multumesc” fata in fata este pe locul doi ca impact, urmat de un “multumesc” prin telefon. Iar un mesaj scris este mai bun decat o tacere.

Iata si cateva modalitati creative prin care le puteti multumi oamenilor la serviciu, acasa ori in comunitatea din care faceti parte:

• Cand spuneti “multumesc” specificati in mod direct ce apreciati la persoana respectiva si de ce. “Iti multumesc ca ai venit cu mine la Primarie. Ajutorul tau m-a scutit de timp pierdut in plus”.

• Atunci cand sunteti la birou si un coleg va ofera ajutorul lui, multumiti-i printr-un e-mail. Efectul va fi neasteptat.

• Trimiteti persoanelor care va ajuta un bilet de multumire. Acestea nu pot fi trecute niciodata cu vederea datorita faptului ca o persoana va aprecia intotdeauna cand o alta isi expune sentimentele in traditionalul scris, mai ales in aceasta epoca a tehnologiei.

• Dati un telefon neasteptat doar pentru a spune “multumesc”. Conexiunea verbala dintre oameni este un element demn de luat in considerare in comunicarea interpersonala.

• Daruiti o floare din propria gradina sau de la florarie alaturi de un “multumesc” verbal ori unul scris pe un biletel.

• Puneti, pe biroul persoanei careia doriti sa ii multumiti, o bomboana sau un fruct, fara a lasa insa si un bilet. Acest gest cu siguranta va incalzi relatiile dintre dumneavoastra si persoana respectiva si va aduce un zambet pe fata celui caruia i se aduc multumiri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri