IN ACEST ARTICOL:
Avem acum un argument care vine din zona neurologiei. Dragostea romantica 'aprinde' aceleasi reginui ale creierelor iubitilor, indiferent ca ei sunt femei sau barbati, indiferent ca ei se afla in relatii heterosexuale sau homosexuale si anuleaza simtul nostru critic fata de acea persoana, arata un studiu publicat de catre jurnalul de stiinta PLoS One.

Creierul este specializat in iubire

Zeki si echipa sa au gasit ca, in anumite regiuni ale creierului au fost inregistrate mari cantitati de dopamina, acel stimulent al starii de bine din organismul nostru. Serotonina inregistrata de asemenea in acele zone, este la randul ei importanta pentru crearea de legaturi intre indivizi si pentru facilitarea unor relatii emotionale. Dragostea romantica 'aprinde' aceleasi reginui ale creierelor iubitilor, indiferent ca ei sunt femei sau barbati, indiferent ca ei se afla in relatii heterosexuale sau homosexuale.

Una dintre cele mai bogate experiente din existenta umanitatii depinde de un sistem specializat al creierului, a descoperit Zeki, alaturi de colegii sai. “Spre deosebire de alte studii care puneau in opozitie sentimente pozitive si negative noi am comparat doar sentimente pozitive, adica reactiile creierului la vederea persoanei iubite si la vederea unui prieten apropiat. In cazul vizualizarii persoanei iubite, creierul demonstreaza o activitate mult mai intensa, ceea ce nu este de mirare, avand in vedere complexitatea acestui sentiment care trezeste libidoul, perturba starea generala si comportamentul oamenilor”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pe 10.10.2024, organizatorii UNTOLD anunță data oficială a ediției aniversare UNTOLD X și pun în vanzare abonamentele Cum au fondat Alina Todașcă și Cătălin Dascălu, Mixton Music, cea mai de succes casă de producție muzicală pentru copii? „Manon Lescaut” - premiera Anului Puccini -deschide Stagiunea 2024 – 2025 a Operei bucureștene

De ce e dragostea oarba?

In timp ce anumite zone ale creierului demonstrau o activitate intensa in momentul in care participantii la studiu priveau imaginile persoanelor de care erau indragostiti, alte parti ale creierului isi incetau activitatea, cum ar fi lobul temporal, parietal, cortexul frontal, adica chiar acele regiuni ale creierului considerate a fi responsabile pentru judecatile noastre fata de ceilalti.

Aceasta descoperire ne-ar putea arata in mod concret de ce “dragostea este oarba”, spune Zeki.

Foto int art. si main: Lel4nd

Foto front: Torley


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri