Exercitii regulate
Practicarea regulata de exercitii ajuta la eliminarea stresului si poate preveni ori reduce depresia. Exercitiile aerobice si yoga aduc mari beneficii: reduce stresul si schimba dispozitia in sens pozitiv. Exercitiile aerobice pot creste nivelurile substantelor chimice in creier care sunt responsabile de mentinerea bunei-dispozitii, cum ar fi endorfinele, adrenalina, serotonina. Alte beneficii ale exercitiilor fizice: scaderea in greutate (daca este necesar), cresterea tonusului muscular si imbunatatirea imaginii de sine. Yoga contribuie la stretching-ul muscular si la o relaxare profunda.
Scaderea consumului de alcool si tratamentul pentru abuzul de droguri
Alcoolul si drogurile pot contribui la accentuarea depresiei. Daca poti intrerupe singur consumul de astfel de substante, fa-o! Daca crezi ca esti dependent de astfel de substante, cere ajutorul pentru tratament de specialitate.
Mananca sanatos
Obisnuieste-te sa ai o dieta sanatoasa, cu continut scazut de grasimi, bogata in fibre, in vitamine si minerale. Consumul de vitamina B-complex (ce se gaseste in cereale) si omega -3 acid gras (in pestele oceanic, uleiul de peste si seminte de in).
Respecta-ti orele de somn
Dormi atat cat trebuie (aproximativ 8 ore) pe noapte. Daca suferi de insomnie, cere tratament medicului, deoarece insomnia cronica este considerata un factor de risc in depresii.
Autor: Psihoterapeut Elena Cozma Psiholife.ro
Mai multe informatii de specialitate puteti gasi si pe site-ul: www.psycom.net
Foto homepage: Pexels
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9