IN ACEST ARTICOL:
In medie, fumatorii mor cu 14 ani mai devreme decat nefumatorii, iar pentru jumatate dintre fumatorii care nu se lasa de fumat, cauza mortii este chiar aceasta 'placere'.

Mitul nr. 6: "Mai reduc din tigari..."

Doar sa mai reduci din numarul tigarilor pe care le fumezi zilnic nu este o strategie eficienta ca sa eviti riscurile grave pe care le provoaca tigarile. Chiar daca fumezi mai putin, in final ajungi sa inhalezi aceleasi doze de toxine. Fumatorii care fumeaza mai putin inhaleaza mult mai adanc fumul toxic. Cercetarile arata ca aceasta strategie functioneaza numai in cazul in care reusesti sa reduci treptat tigarile, astfel incat sa renunti definitiv la viciu.

Mitul nr. 7: "Eu fumez, e problema mea. Ceilalti nu ar trebui sa se simta afectati"

Insa nu este adevarat, fiindca tutunul ii afecteaza si pe cei din jur. Fumatul pasiv provoaca de asemenea, pierderi de vieti umane. Este estimat ca, o chelnerita sau un chelner care petrece ture de cate 8 ore pe zi intr-un bar sau club, inhaleaza fum care echivaleaza cu un fumatul unui pachet de tigari, intr-o zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nutritionistul Serban Damian ne invata cum sa mancam sanatos! 10 sfaturi bazate pe studii stiintifice despre cum sa ne organizam corect alimentatia Unde apare Carul Mare pe cerul nopții: ghid complet Horoscop chinezesc 2025 DRAGON: Forța imperială a Marelui Duce (Dragonul) mută munții din loc și este dublată de succes la bani


Mitul nr. 8: "Am incercat sa ma las o data si nu mi-a reusit. Nu are rost sa mai incerc din nou"

Majoritatea fumaotrilor au incercat sa renunte la tigari de mai multe ori, fara niciun rezultat. Asa ca, daca pana acum incercarile nu au dat roade, nu considerati acest gest ca fiind unul deznadajduit. Oridecateori oamenii incearca sa se lase de fumat, ei invata lucruri importante care ii vor ajuta la urmatoarea incercare. Prima dat este prcatica, a doua oara este tot practica iar a treia sau a patra oara sigur veti reusi.

Nu trebuie sa renuntati fiindca iata, sunt o multime de oameni care, dupa ani de zile de fumat, au reusit sa puna capat unui obicei daunator lor si persoanelor din jurul lor! Confesiunile unor exfumatoari:

“Am fumat aproximativ 12 ani. Asociam intotdeauna fumatul cu o placere pe care nu vreau sa mi-o refuz. Placerea asta mi-a daruit o tuse urata, cateva mici riduri si o gaura constanta in buget. Mi-a fost dificil sa ma las de fumat. Initial am crezut ca totul este psihologic, ca nu sunt dependenta fizic, pana in momentul in care am renuntat la nicotina: plangeam constant si fara motiv, imi era rau fizic si nu imi puteam stapani nervii. Am folosit adjuvante pentru ca ma simteam efectiv prea slaba in fata dependentei. Nu am crezut ca voi reusi. Am reusit… Si in fiecare zi gasesc motive simple sa imi intaresc comportamentul si atitudinea: pielea arata mult mai bine, nu mai put a fum, pot rezista intr-o sedinta indelungata fara sa ma gandesc continuu la pauza de tigara, imi este mai usor sa fac miscare etc. “ (Elena)

8 din 10 români iau decizia de a consuma suplimente alimentare în urma recomandării medicului sau farmacistului 8 beneficii și utilizări uimitoare ale petalelor de trandafir 8 lucruri pe care le poți face pentru a începe ziua de lucru într-o notă pozitivă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri