Vedetele meniurilor sanatoase sunt legumele, conform sfaturilor bucatarilor Unilever Food Solutions, recomandarea lor fiind de a manca cinci portii de legume zilnic pentru a satisface necesarul de vitamine si minerale.
Legumele, spun bucatarii, trebuie mancate in forme cat mai diferite. „Incepe cu supa la masa de pranz. Atunci cand iei masa in oras, incearca sa comanzi intai o supa, deoarece ai nevoie de cinci portii de legume pe zi si in acest fel vei consuma una dintre ele sub o forma delicioasa”, ne sfatuiesc bucatarii belgieni.Risotto, foarte des comandat in restaurante si gatit acasa, preparat in general din orez ar putea fi gatit mai sanatos folosind alacul (un soi de grau integral cultivat la noi tot mai intens, mai ales in zona Muntilor Apuseni). Bucatarii americani sunt cei care ne sfatuiesc sa folosim alacul in locul orezului „pentru o alternativa sanatoasa, folositi alac in loc de orez. Acesta este un soi de grau integral ce contine multe fibre. Serviti-l cu ciuperci coapte peste care adaugati la final parmezan proaspat ras”.
Nici desertul nu este uitat de bucatarii Unilever Food Solutions, care considera ca intr-o dieta sanatoasa, pe langa consumul de legume preparate corect, trebuie sa reducem cantitatea de zahar consumata la desert. Bucatarii portughezi ne sfatuiesc sa renuntam la zahar in prepararea deserturilor, pe care sa-l inlocuim cu miere sau fructoza si sa introducem in retete fructe proaspete, de fiecare data cand acest lucru este posibil, pentru un plus de culoare si aroma.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?