Fructele uscate sunt recomandate de bucatarii din Asia de Sud-Est ca indulcitor. Acestia ne sfatuiesc sa inlocuim zaharul cu fructele uscate precum smochinele, mango sau bananele pentru a conferi preparatelor gatite sau comandate la restaurant un gust dulce natural.
Rodica Tenu, nutritionist Unilever, vine cu o alta varianta de reducere a cantitatii de zahar din deserturi. „Desertul este de multe ori cel care completeaza sau mai curand incarca nejustificat masa de pranz; ideal ar fi ca desertul sa nu depaseasca 100 de calorii; o alegere potrivita in acest sens o constituie inghetata, in special cea pe baza de lapte, care satisface nevoia de dulce si de rasfat datorita compozitiei si consistentei sale cremoase”, explica Rodica Tenu.
Informatii si foto oferite de specialistii de la Unilever Food Solutions
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară