Fructele uscate sunt recomandate de bucatarii din Asia de Sud-Est ca indulcitor. Acestia ne sfatuiesc sa inlocuim zaharul cu fructele uscate precum smochinele, mango sau bananele pentru a conferi preparatelor gatite sau comandate la restaurant un gust dulce natural.
Rodica Tenu, nutritionist Unilever, vine cu o alta varianta de reducere a cantitatii de zahar din deserturi. „Desertul este de multe ori cel care completeaza sau mai curand incarca nejustificat masa de pranz; ideal ar fi ca desertul sa nu depaseasca 100 de calorii; o alegere potrivita in acest sens o constituie inghetata, in special cea pe baza de lapte, care satisface nevoia de dulce si de rasfat datorita compozitiei si consistentei sale cremoase”, explica Rodica Tenu.
Informatii si foto oferite de specialistii de la Unilever Food Solutions
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9