Iata ce crede aceasta autoare: Femeile au un capital erotic mult mai mare decat barbatii din cauza a ceea ce ea numeste “deficitul sexual al barbatilor” - faptul ca acestia isi doresc sexul mai mult decat femeile. Dorinta sexuala a barbatilor ar fi sursa capitalului oricarei femei iar aceasta trebuie sa fie valorizata la maxim, considera Hakim, care dedica capitole intregi acestui "deficit sexual barbatesc". La finalul introducerii cartii sale, Hakim intreaba: “De ce nu le incurajeaza nimeni pe femei sa ii exploateze pe barbati cat de mult pot?”
O insulta la adresa femeilor si a barbatilor
"Teza lui Hakim este insultatoare atat la adresa femeilor cat si la adresa barbatilor”, considera Hugo Schwyzer. Profesorul de studii de gen considera ca aceasta carte nu face decat sa readuca in discutie vechiul mit al slabiciunii masculine ce sugereaza ca barbatii ar avea o asa de puternica dorinta de natura sexuala, incat pot fi usor manipulati. Acelasi mit arunca mai multa vina asupra femeii cu care un barbat isi insala nevasta decat asupra barbatului insusi; acelasi mit sta la baza acuzatiilor aduse femeilor care ii distrag pe “inocentii” barbati pe strada sau la locul de munca, prin felul cum sunt imbracate.
Fiindca barbatii sunt atat de slabi, sa arati bine si sa flirtezi ar fi moneda de schimb a capitalului erotic. Ba mai mult, aceste tehnici pot servi pentru a acoperi lipsa de competenta. Puterea capitalului erotic sta in disponibilitatea barbatului de a alege sexul in locul a orice altceva. "Jucati-va cartile bine, sugereaza aceasta autoare si un sef barbat va va promova pe o pozitie pe care nu o meritati datorita atractivitatii voastre", spune cu revolta Schwyzer.
"Chiar sa nu conteze ceea ce spunem atata vreme cat spunem acele lucruri zambind cu o dantura perfecta?", se intreaba la randul ei jurnalista de la The Guardian.
"Aceasta carte nu este nimic altceva decat o reteta care ne poate arunca pe toti in mizerie"
Ca sa deturneze acest mit al nevoii de a exploata "capitalul erotic", Hugo Schwyzer aduce in discutie experienta personala iar argumentarea sa plina de nerv este poate, cel mai bun punct de vedere care vine sa contrazica o carte considerata a fi un fals studiu sociologic. “Aceasta carte nu este nimic altceva decat o reteta care ne poate arunca pe toti in mizerie si in suspiciune”, sustine Hugo.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural