5. Ceaiul verde
Nu stiati, dar ceaiul verde poate fi o buna metoda prin care puteti sa mai pierdeti din greutate, fiindca ceaiul verde activeaza procesele de ardere a grasimilor. Mai mult decat atat, puteti avea parte de o bautura revigoranta ce poate fi servita calda sau rece, ce nu contine prea multe calorii.
6. Masa in familie
Pentru noi, cele care ne petrecem atat de mult timp la serviciu, acesta pare un ideal, insa studiile arata ca mancatul acasa ne poate ajuta sa ne pastram echilibrul alimentar dorit. Incearcati sa consumati cel putin 5 mese pe saptamana acasa. Seara, gatiti (poate impreuna cu sotul sau copiii) mese sarace in calorii si serviti masa impreuna cu familia. Traiti impreuna momente de liniste si relaxare, in jurul unei mese frumos decorate.
7. Opreste-te la timp din mancat, adica “hara hachi bu”!
Majoritatea oamenilor fac o pauza din mancat in mod natural, atunci cand lasa furculita jos, pentru cateva momente. Fii constienta de acest moment, fara sa iei o noua inghitura. Goleste-ti farfuria si bucura-te de conversatia de la masa. Faptul ca ai lasat furculita jos a fost un semnal ca ai atins punctul de saturatie fara sa te fi inbuibat peste masura.
Unul dintre secretele oamenilor slabi este acela ca nu termina tot din farfurie. Regula de baza in alimentatia unei comunitati de japonezi din Okinawa este aceea ca mananca doar atat cat sa se simta 80% satui. Acest obicei, locuitorii din Okinawa l-au numit “hara hachi bu”.
8. Pacaliti poftele!
In diverse situatii obisnuim sa rontaim in nestire, de exemplu atunci cand ne uitam la televizor, cand navigam pe internet sau cand suntem la un party. Exista un truc prin care ne putem dezvata de acest obicei alimentar nesantos si care in acelasi timp ne ingrasa. Atunci cand simtim nevoia unei rontaieli, putem sa mestecam guma mentolata, fara zahar. Aroma gumei de mestecat face ca gustul altor alimente sa nu mai fie savuros, astfel incat pofta de altceva, dispare.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară