Mesele in familie ii ajuta pe copii sa invete mai bine si sa respinga drogurile si fumatul
Mesele in familie ii ajuta pe copii sa aiba rezultate scolare mai bune. Este ceea ce afirma un studiu* realizat in 1994 de Louis Harris and Associates pe 2000 de elevi de liceu, care au fost testati pentru a li se masura abilitatile scolare. Astfel, elevii care luau cina in familie de 4 sau mai multe ori pe saptamana inregistrau rezultate scolare mai bune decat cei care luau masa impreuna de 3 si mai putin de 3 ori pe saptamana.
Studiul**cercetatorilor de la Harvard, care au urmarit 65 de copii timp de 8 ani, a analizat care dintre activitatile acestora (printre care jocul, cititul povestilor, evenimente familiale si alti factori) i-au ajutat cel mai mult dezvoltarea ulterioara - mesele in familie au iesit pe primul loc.
De asemenea, un studiu recent desfasurat timp de 10 ani la Centrul National pentru adictii si abuz de droguri al Universitatii Columbia din SUA arata ca acei copii care frecvent iau masa in familie (de cinci ori sau mai mult pe saptamana) sunt cu 50% mai putin expusi riscului de a fuma sau consuma droguri mai tarziu decat prietenii lor care doar rareori mananca impreuna cu familia.
ASA se construieste "Memoria Familiei"...
„Ritmul de viata, problemele sociale si sistemul de valori isi pun amprenta asupra socializarii. Vedem astazi cum la copii si tineri, mai ales, socializarea interna – cea in familie, cu rudele –, care are efecte pozitive asupra formarii personalitatii si asimilarii unor preferinte si valori, cedeaza in favoarea socializarii externe, cea cu prietenii si colegii. Odata ce cresc copiii, socializarea externa „rivalizeaza” cu socializarea interna, copiii petrecandu-si din ce in ce mai mult timpul singuri sau cu prietenii, inclusiv pe net”, afirma Aurora Liiceanu.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară