Mersul femeilor difera de cel al barbatilor
Fie ca este vorba de un mers unduitor, cu soldurile leganate si pasi marunti sau de un mers energic, cu spatele drept si privirea inainte, asemenea manechinelor de pe catwalk, este demonstrat stiintific ca mersul femeilor este unic si poate fi foarte usor deosebit de cel al barbatilor. Cercetarile arata ca exista neuroni specializati in a distinge un sex de altul, prin analiza mersului. Gene Stoner, neurolog la Institutul Salk afirma ca acesti neuroni “judeca sexul plecand de la felul in care arata mersul si ca acestia isi pot ajusta selectivitatea foarte repede”, unele persoane avand tendinta mai mult decat celelalte de a-si accentua diferentele fiziologice din dorinta de a-si demonstra apartenenta la unul dintre sexe. Concluzia unui experiment realizat de cercetatorii de la Salk a demonstrat ca un mers este considerat mai gratios si mai feminin cu cat acesta era vazut la o perioada de timp scurta dupa vizualizarea unui mers masculin, foarte barbatesc. S-au obtinut diverse grade de “masculinitate si feminitate”, modificandu-se in etape mersul unui barbat obisnuit in cel al unei femei. Heather Jordan este de parere ca in creierul uman exista anumiti neuroni care se declanseaza strict in momentul in care se vizualizeaza un mers masculin si alti neuroni care se activeaza doar atunci cand “vad” un mers de femeie.
Mersul, arma impotriva stresului
Un studiu publicat recent de catre Deborah Nelson, cercetator in domeniul sanatatii publice in cadrul Universitatii Temple a demonstrat o data in plus efectele benefice ale mersului asupra organismului femeii. S-a aratat ca mersul este foarte important mai ales pentru femeile care trec prin simptomele menopauzei. Deborah Nelsson a efectuat un experiment pe un esantion de 380 de femei, urmarindu-se o timp de 8 ani efectele mersului asupra simptomelor asociate menopauzei la fiecare femeie in parte. Femeile afro-americane si caucaziene aveau in jur de 42 de ani, mai mult de jumatate dintre ele aveau studii superioare, iar aproximativ 40% aveau obiceiul fumatului. Toate participantele la studiu locuiau in mediul urban.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri