Pentru femeile moderne din ziua de astazi, solicitate in directii multiple, mersul poate fi considerat o arma redutabila in jocul seductiei, o dovada de stil si gratie la fel de importanta ca si cea mai eleganta haina sau o maniera de exprimare a personalitatii.
La femeile care au practicat mersul in proportie moderata timp de 15 minute, de minim cinci ori pe saptamana, s-a inregistrat o imbunatatire a starii psihice. Unele femei au experimentat mersul, tot de cinci ori pe saptamana, dar pe o perioada de timp mai mare si anume 45 de minute. S-a constatat, in ambele cazuri si indeosebi in cazul femeilor care au efectuat mai multa miscare fizica, ca mersul ajuta intr-adevar la diminuarea efectelor psihologice ce insotesc aceasta perioada. Simptomele menopauzei se manifesta adesea sub forma starilor depresive, a unei nervozitati accentuate sau a anxietatii, iar mersul este de un real folos in acest sens. Anxietatea si stresul se reduc simtitor. Nu s-a putut dovedi in schimb imbunatatirea starii fizice deoarece bufeurile nu au fost reduse. Cercetarile intreprinse de Deborah Nelson au demonstrat ca pe masura ce femeile inainteaza in varsta, exercitiul fizic devine pentru acestea nu numai o modalitate de a-si mentine sanatatea fizica, dar si un mod de a-si pastra sanatatea psihica.
Mersul femeilor este mai putin atragator in perioada de ovulatie Daca pana acum, majoritatea cercetarillor au aratat ca barbatii gasesc femeile mai atragatoare in perioada de ovulatie a lunii, un studiu publicat recent in revista New Scientist de profesori de la Universitatea Queen din Ontario pare sa contrazica puternic aceasta afirmatie. Intr-adevar, se pare ca in perioada ovulatiei, femeia transmite anumite semnale incurajatoare catre barbat prin emisia de substante chimice numite feromoni, dar acest lucru se intampla numai pentru un scurt timp. Femeile participante la experiment au fost filmate, iar sub haine au fost amplasati senzori in zona soldurilor si a picioarelor. Printr-un test al salivei, s-a masurat nivelul hormonilor.
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural