21 Martie 2008 publicat în Lifestyle 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
De ce atunci cand visam traim senzatii pe care in viata reala nu le-am putea experimenta niciodata? De ce visam caderi in gol, de ce visam persoane pe care nu le-am mai vazut niciodata si de ce in vise putem realiza ceea ce ne este refuzat in viata reala?
Visul porneste din subconstientul nostru si nu al altuia, visul este propria nostra opera si este mai mult decat plauzibil ca acesta sa vorbeasca despre noi, despre dorintele, aspiratiile sau sperantele proprii. Unele vise reprezinta pur si simplu concretizarea unor dorinte pe care uneori nici nu ne dam seama ca le avem. Alte vise constituie o manifestare a emotiilor personale. In vis suntem mai libere, ne putem exprima sentimentele mai usor si ne putem manifesta afectiunea fata de o anumita persoana fara cenzura sau autocontrolul pe care ni le impunem in timpul zilei. Fiecare personaj, fiecare decor, fiecare detaliu din atmosfera visului exprima un gand, o temere sau o dorinta. Se poate intampla ca un vis sa ne dezvaluie anumite aspecte ale realitatii pe care le-am trecut cu vedere in viata reala. Si abia in vis le constientizam!

Indiferent ca ne referim la visele simbolice, la cele retrospective, la visele telepatice, la cele premonitorii sau la visele lucide, visele reprezinta o cale de autocunoastere prin care putem depasi limitele materiale, prin care descoperim care sunt valorile reale care dau masura adevarata a fericirii noastre. Se stie ca daca viata pe care o ducem in lumea externa nu este si placul sufletului, visele nu vor intarzia sa ne dezvaluie acest lucru. De asemenea, problemele care ne framanta in timpul zilei ies la iveala din adancul subconstientului prin intermediul visului si chiar ne ofera uneori solutii pe care nu l-am fi descoperit in starea de veghe.

Personajele care se misca, actioneaza si traiesc in visul nostru reprezinta simboluri deja existente in universul psihismului nostru. Defectele sau calitatile pe care noi le atribuim acestora sunt de fapt propriile nostre insusiri. Studiile psihologice arata ca visele sunt strans legate de sentimentele celui care viseaza, iar rolul viselor in unele cazuri este acela de a diminua incarcatura emotionala si de ne face sa ne adaptam mai usor la anumite momente si evenimente pe care in mod normal ne-ar fi imposibil sa le depasim. De aceea, dupa ce o anumita persoana trece printr-un eveniment care l-a marcat in mod neplacut, visele devin din ce in ce mai dese si mai intense, ajungand uneori sa ia forma chiar cosmarurilor.

Intelegerea viselor nu se face intotdeauna rational, ci este nevoie de mai multa introspectie, este nevoie de o intelegere mult mai profunda a propriei persoane, este nevoie sa constientizam ca visele pot fi revelatorii si sa le percepem ca pe rebusuri ludice. Daca stim sa le dezlegam, aflam raspunsul la multe dintre intrebarile care ne-au framantat.

Un articol de Dana Negoita

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri