22 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 44 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Simbolistica sarbatorii de Craciun este inradacinata in prezenta Luminii. Fie ca este vorba de lumina Mantuitorului sau cea a Soarelui, aceasta perioada a anului (in jurul Solstitiului de Iarna) este o perioada in care trebuie sa invatam "sa vedem" lumina.

Se mai spune despre bradul de Craciun ca are calitati protective. Mirosul crengilor sale revigoreaza spiritul si aduce o stare de bine.

Steaua (ca simbol de Craciun)

Steaua este un simbol comun in aceasta perioada a anului, din nenumarate motive. Stim ca Steaua Nordului este cea care i-a ghidat pe cei trei Magi catre pruncul Iisus. La fel de spectaculoasa este si steaua Orion ce straluceste extrem de puternic in jurul Solstitiului de Iarna. In mitologia greaca, Orion era un iscusit vanator orbit de Oenopion dupa ce a rapit-o pe fiica sa, Merope. Mai tarziu, intr-o buna zi, Orion si-a indreptat privirea catre Est (pe insula Lemnos), iar razele soarelui i-au vindecat ochii. Astfel, in termeni simbolici, Steaua ne ofera iluminare in timpul acestor sarbatori divine.

Renii lui Mos Craciun

Cu siguranta ca toti stim ca renii sunt cei care trag sania Mosului. Insa de ce ei si nu alte animale? Scenariul legendar a aparut in anii 1800 in poemul “O vizita de la Sfantul Nicolae”, cunoscut si sub numele “Noaptea dinaintea Craciunului” unde Mosul isi striga renii, in numar de opt, pe nume. Poemul isi are radacinile in mitologia vikingilor in care zeul Thor era transportat intr-o caleasca trasa de capre ce se transformau in reni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Crăciun și revelion pe rit vechi - Tradiții și semnificații ale sărbătorilor de iarnă pe stil vechi Ce înseamnă Halloween: De la sărbătoare păgână la motiv de distracție Zodiile de foc. TOTUL despre Berbec, Leu și Săgetător

Se pare ca tot renii sunt si cele mai admirate animale de catre stramosii nostri ce traiau in conditii climatice aspre, ei avand un statut foarte important. Nu numai ca vechile triburi se hraneau cu carne de ren si se incalzeau cu pielea si blana lor, insa renii erau cei care puteau sa descopere ierburi sub stratul gros de zapada, ajutand astfel indirect oamenii aflati la nevoie.

Fenomenul de reni zburatori are o explicatie greu de digerat si destul de iesita din comun. Se pare ca acestia prefera sa consume un anumit tip de ciuperci ce au efecte halucinogene – facandu-i astfel sa “pluteasca”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri