IN ACEST ARTICOL:
Exista un stil vestimentar adecvat fiecarui tip de silueta feminina si cateva imperative ale modei pe care fiecare silueta in parte le impune.
Silueta inalta si plina

Se spune despre acest tip de silueta ca este reprezentativa pentru varsta maturitatii. Aceasta silueta poate fi “ingustata” prin linia croielii. Spre deosebire de silueta inalta si subtire, aceasta silueta trebuie sa adopteze o croiala clasica, in linii simple, din materiale de culoare inchisa, de cele mai multe ori intr-o singura culoarea pentru a crea impresia de subtiere. Se recomanda purtarea de pardesii in culori mai sobre, clasice, foarte lungi si de fuste aproape drepte, usor evazate sau conice. Un real efect de subtiere a siluetei este dat de hainele in dungi verticale, de rochiile mai lejere, mai largi. Este indicata purtarea de costume in loc de rochii, dungile pe verticala distragand atentia de la formele mai voluptoase. Trebuie evitate in schimb anumite materiale mulate precum licra si imprimeurile mici. Acestea dau impresia de volum. De asemenea, mitul conform caruia culorile maro sau bleumarin avantajeaza o astfel de silueta pleaca de la o premisa gresita, senzatia de slabire fiind creata de negru. Se mai recomanda de asemenea purtarea de ciorapi in nuante inchise, de incaltaminte cu tocuri medii, de genti in dimensiuni tot medii, de pantaloni drepti (acestia pot avea imprimate pe verticala dungulite fine) sau de pardesii fara prea multe aplicatii. Fustele in carouri dar de culoare inchisa pot constitui si ele o alegere potrivita in cazul siluetei inalte si pline.

Silueta mica si subtire

Acest tip de silueta este cea care inspira barbatilor sentimentul de tandrete. Posesoarele unei astfel de siluete sunt micute, delicate si subtirele. De cele mai multe ori credem ca pentru o astfel de silueta ar trebui creat un efect de “rotunjire”, dar pentru aceasta silueta trebuie creat un efect de “prelungire”. La o astfel de talie nu sunt indicate tocurile foarte inalte pentru ca redau senzatia de disproportional sau materialele incretite. Rochiile nu trebuie sa aiba prea multe imprimeuri florale. Cu cat sunt mai simple, cu atat pun mai bine in valoarea acest tip de silueta. Neaparat culoarea hainelor trebuie sa se asorteze cu cea a pantofilor sau a sandalelor. Nu exista restrictii in a purta o anumita culoare pentru ca persoanelor cu o silueta mica si subtire li se potrivesc majoritatea culorilor. Jachete si taioare scurte, fuste usor evazate, jerseuri stramte, rochii fara cordon sau curea pe talie, ciorapi asortati cu fusta sau incaltamintea purtata, palarii micute, fara boruri mari, tocuri inalte, dar nu exagerate, genti de dimensiuni mici -toate acestea dau farmec si gratie acestei siluete.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Levi’s readuce în actualitate anii ’80 și ‘90, dar cu un twist modern, pentru colecția  primăvară/vară 2025 Cele mai la modă modele de pantaloni de vară de la Reserved Geaca de damă oversize: un must în orice garderobă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri