“Pe când eram doar o copilă, Valerie’, bunica mea, a fost muza care m-a inițiat în arta vestimentară, iar pasiunea ei pentru frumos m-a făcut să visez la ce voi face atunci când voi fi mare. Pe bunica am cunoscut-o o singură dată în viața mea, când aveam doar șase ani. Evident, nu-mi amintesc foarte multe, dar printre puținele lucruri este sărutul pe frunte pe care l-am primit atunci cand m-a vazut. Era o femeie trecută , muncită, iar pe fața ei se citeau încercările vieții. Mai târziu , când am crescut și am reușit să aflu mai multe despre ea, despre încercările ei , am descoperit o altă variant, o femeie elegantă, o femeie îngrijită, o femeie cum numai în filmele de epocă mai vezi în ziua de azi. Mi-a fost greu să cred ca este vorba de una și aceeași persoană, pentru că era o diferență foarte mare . Bunica mea a fost fată de croitoreasă de lux la acele vremuri . Ea, la rândul ei, a învățat meserie de la mama ei și cosea haine pentru familiile din sat pentru a-și întreține copiii, pe mama mea și unchiul meu . Aceste diferențe m-au marcat oarecum și mi-am dorit să dau timpul înapoi pentru ea , mi-am dorit ca aceea Valerie’ să nu fie uitată într-un album cu poze vechi .
Croiam haine pentru păpuși când eram mică și îmi modificam mereu hainele când mă plictiseam de ele
“Îmi plăcea să tai hainele, să le colorez și inventam tot felul de ținute. Din bluze făceam fuste și invers. M-am jucat cu păpușile până la vârsta de 18 ani, când mama s-a hotărât sa le dea, pe ascuns, evident, deoarece a considerat că sunt prea mare pentru așa ceva. Aveam câteva rucsace create tot de mine, din pantaloni de blugi care îmi rămăseseră mici, toate pline cu haine pentru toate păpușile. Aveau de la lenjerie intimă până la rochii de mireasă, pentru că orice bucățică de material găsită era folosită. Orice haină care nu mai era purtată, ei bine, era tăiată și croită pentru păpuși . Cred că nici eu nu le mai știam numărul... Era vremea telenovelelor… Toate rochiile actrițelor le aveau și păpușile mele.
Mi-am dorit întotdeauna să urmez facultatea de design vestimentar, dar nu am avut acest noroc…
“Am terminat Liceul de Artă George Georgescu Tulcea, secția Design Vestimentar. Mi-am dorit apoi să urmez cursurile facultății de Design, dar am nimerit într-un an când era activă doar secția de textile. Pe vremea aceea nu erau atât de mulți doritori de artă. Pe atunci erau în vogă limbile străine, finanțe și bănci etc… De aceea, un an se urma secția de design vestimentar, iar în alt an nu . Evident, am nimerit când nu se facea. Până la urmă am decis să merg la Arhitectură, unde bineințeles am renunțat după primul an. Nu era deloc ceea ce îmi doream să fac. Dar am continuat să desenez, să cos, ba chiar m-am înscris la școala populară de Artă din Tulcea, până când m-am reîntors în București. Aici am lucrat și lucrez în domeniul beauty de nouă ani, dar mereu cu gândul să îmi implinesc visul- acela de a fi creator de modă. Astfel, am descoperit un Institut de Modă în București și am urmat această școală timp de un an de zile. Îmi doresc să nu mă opresc aici. Aștept doar să trecem de aceste vremuri urâte, deși această pandemie m-a făcut să iau decizia de a mă ,, reinventa ‘’ mai devreme decât mi-am propus.”
Desuurile sunt un must have în garderoba unei femei
“Am început cu desuuri pentru că, din punctul meu de vedere, aceasta este partea care ne definește cel mai mult pe noi ca femei. Sunt piesele din garderobă care ne dezvăluie cel mai mult feminitatea, sexualitatea senzualitatea, etc. Cred că orice femeie ar trebui să aibă măcar o piesă de genul în dressing-ul ei.”
Nu stiu dacă ar trebui să numesc speciale creațiile mele, aș vrea să se simtă speciale femeile care le poartă
“Mi-aș dori să conving cât mai multe femei de importanța unei astfel de ținute și nu doar pentru partenerul lor de viață ci pentru ele însele . Aș vrea să le redau încrederea și convingerea că toate suntem frumoase în felul nostru, iar feminitatea și sexualitatea stă în atitudinea noastră față de noi înșine . Mai mult decât atât, vestimentația este nu doar despre cum arătăm, ci și despre cum ne simțim și ce transmitem în consecință. De aceea, creațiile Valerié sunt un manifest pentru arta senzualității. Modelele pe care le propun sunt lucrate exclusiv manual în atelierul propriu, în ediție limitată sau unică, îmbină nonconformist croielile, stilurile, culorile și materialele, pentru a pune în evidență trăsăturile și personalitatea unica a fiecarei femei.”
Modelele noastre se potrivesc foarte bine atât pe femeile slabe cât și pe cele cu forme. Sunt croite astfel încât să se potrivească atât femeilor cu sânii mari, cât și celor cu sânii mici. Mă inspiră foarte mult moda anilor 1900, mai exact Belle Epoque
“Deși e greu de crezut, după ce vezi un furou pe o domnișoară cu silicoane , poate nu te gândești că ar veni bine și pe cineva cu sâni naturali, mici. Dar acest lucru este posibil la piesele create de noi.
Voi mai spune că modelele noastre se găsesc doar în serii mici, așadar, pentru fiecare culoare avem un model diferit. Dacă una din clientele noastre dorește un anumit model și o altă culoare, se poate realiza doar la cerere. Calitatea materialelor, grija cu care lucrăm și detaliile fac întodeauna diferența. Mă inspiră foarte mult moda anilor 1900, mai exact Belle Epoque, o perioadă care îmi place cel mai mult. Aceștia sunt anii în care au apărut primele obiecte vestimentare de lenjerie intimă. Culorile preferate sunt cele pudrate, de aici și denumirea de ,,powder of fashion’’. Culorile pudrate mi se par cele mai potrivite pentru lenjeria de corp, au menirea să te liniștească, te relaxează atunci când le privești și le porți. Acum noi facem și culori tari la cererea clientelor - verde smarald albastru royal sau roșu Ferrari, etc. Când creez lenjerie de corp nu mă inspiră foarte mult trendurile actuale, adica nu ma ghidez după asta. De obicei creez după ceea ce simt și mă inspiră foarte mult culorile, materialele atunci cand le aleg.”
Deși suntem la sfârșitul unui an NU foarte grozav, povestea Valerie’ abia începe cu ,,a fost odată “ și continuă inspirându-se din prezent și alimentandu-se cu unicitate și frumos.
“Așadar, ,,tot răul spre bine ‘’! Să sperăm că așa va fi și pentru noi . Această pandemie să fie un plus care aduce valoare brandului nostru și să sperăm că oamenii vor aprecia mai mult brandurile românești și oamenii talentați din țara noastră. De asemenea, sper că vor susține mai mult aceste business-uri.
Atelierul nostrum se află în sectorul 3, București , Intrarea Patinoarului nr 23. Suntem la început, încă nu am investit foarte mult în imaginea acestuia, dar dorim să îi dăm un aer vintage.
Piesele noastre au prins la publicul online
Doamnele și domnișoarele sunt încântate de modele noastre,ba chiar și bărbații care au comandat cadouri pentru iubitele lor . Pe publicul online ne bazăm cel mai mult în momentul de față ,din cauza situației actuale. Consider ca Instagramul este la putere în zilele noastre și cred că se dezvoltă din ce în ce mai mult.”
https://www.facebook.com/valerie_powder_of_fashion-108812934148445
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri