28 Iunie 2024 publicat în Moda 2 share-uri

Găsirea ținutei perfecte poate fi, de cele mai multe ori, complicată. Ai multe piese în garderobă, dar nu știi cum să le combini – culorile pare că nu se potrivesc, imprimeurile, nici atât și nici nu îți dorești să porți clasicii blugi. Însă, treaba ta poate deveni mai ușoară când ai accesoriile potrivite. O geantă, o curea sau o pereche de pantofi bine aleși pot să facă, chiar și din jeans, o ținută remarcabilă.

Citește în continuare și descoperă cum poți, cu ajutorul accesoriilor, să dai un suflu nou pieselor din garderoba ta și să le faci să arate mult mai bine.

Alege pantofii potriviți

Principalul mod prin care poți să transformi o ținută este să adaugi o pereche de pantofi speciali. Aceștia nu doar că îți vor proteja picioarele, dar te vor ajuta și să creezi un look mai coerent și mai complex. Așadar, în funcție de stilul tău de viață, de locul de muncă sau de preferințe, poți să alegi din numeroase opțiuni: pantofi cu toc, fără toc, sandale, bocanci, balerini sau botine.

Pantofii sau sandalele cu toc pot să arate excelent în compania unor ținute elegante, atât pentru birou, cât și pentru evenimente speciale. Balerinii, la fel ca pantofii, pot transmite delicatețe și pot să te facă să te simți feminină, dar fără să ai dureri de picioare. În schimb, dacă preferi confortul, încălțămintea sport este ceea ce ai nevoie. O pereche de sneakers de la Jimmy Choo îți va garanta comoditate pe tot parcursul zilei și completează perfect orice look.

Găsește o geantă care să îți placă

Geanta este, de asemenea, o piesă care te poate ajuta să transformi orice ținută, fie ea cât de simplă. Pe lângă faptul că sunt nelipsite din garderobele feminine datorită versatilității lor, poșetele sunt utile deoarece poți să ai mereu acces la lucrurile de care ai nevoie: portofel, chei, ochelari de soare, pixuri, carnețele sau chiar laptop.

Așadar, caută prin magazine fizice, online sau prin târguri o geantă care să îți placă și care să îți ofere suficient spațiu pentru obiectele de care ai nevoie, zi de zi. Modelele din care poți alege sunt nelimitate: de la gențile shopper, care sunt foarte încăpătoare, până la cele rotunde sau trapezoidale, ce oferă un aspect mai elegant.

Poartă bijuterii

Unul dintre cele mai bune moduri prin care poți transforma o ținută simplă într-una spectaculoasă este să alături bijuteriile potrivite. Nu este nevoie să fie supradimensionate sau încărcate, dacă acest stil nu este pe placul tău. Poți să alegi piese minimaliste, din aur, argint sau perle. Dacă stilul tău este boem, poți să optezi și pentru modele împletite sau care conțin pietre.

Însă, ce este important atunci când îți alegi bijuteriile este să te simți bine cu ele. Nu alege cercei prea mari sau cu clips dacă știi că urechile tale sunt mai sensibile. De asemenea, nu purta coliere prea multe sau prea mari, în cazul în care acestea te incomodează.

Un alt aspect important de care ar trebui să ții cont este materialul din care sunt fabricate bijuteriile. Unele persoane pot fi alergice la metalul comun, astfel încât suportă doar bijuteriile din metale prețioase, precum aur, argint sau platină. De asemenea, ține cont că unele bijuterii din magazinele fast fashion pot să oxideze și să se deterioreze rapid.

Accesorizează-ți ținuta cu o curea

Încă un truc pe care îl poți urma și care îți poate transforma orice ținută este să o accesorizezi cu o curea. Aceasta nu doar că va da o formă mai frumoasă siluetei și va accentua talia, dar va crea și un look mai complex și coerent. Găsește, așadar, o curea potrivită conformației corpului tău și pe care să o porți cu drag: poate fi mai lată, mai subțire, cu o cataramă specială sau una minimalistă.

Așadar, o accesorizare corectă poate fi cheia unei ținute spectaculoase. Nu te feri de accesorii și alege-le pe cele potrivite: o geantă, o curea sau o pereche de pantofi pot transforma un look simplu într-unul deosebit.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri