15 Iulie 2024 publicat în Moda 1 share-uri

A-ți identifica în mod corect forma corpului este primul pas pentru a găsi rochia care să te pună în valoare. Stilul nu se referă numai la a purta cele mai trendy ținute, ci și la evidențierea celor mai bune caracteristici ale fizicului tău. Deoarece este sezonul rochiilor, vrem să te ajutăm să găseşti cele mai bune modele, conform formei corpului tău.

Nu există zi în care să nu deschizi telefonul şi să nu vezi cel puţin un articol vestimentar dintr-un magazin online care să-ți atragă atenţia. Arată atât de bine rochia sau bluza aceea, că nici nu ştii când ai băgat-o în coşul de cumpărături şi ai achitat-o. Ei bine, momentul adevărului este atunci când coletul ajunge şi probezi ce ai cumpărat.

Cu siguranţă, ţi s-a întâmplat să observi că imaginea din oglindă nu are mai nimic în comun cu cea de pe site, deşi rochia este frumoasă şi bine lucrată. Asta se întâmplă atunci când alegi un model frumos, în tendinţe, dar care nu se potriveşte cu silueta ta. De aceea, ne-am decis să îți dăm câteva informaţii succinte ce te vor ajuta să descoperi care sunt modele de rochii potrivite pentru tine.

1.Rochii pentru silueta în formă de clepsidră

Dacă forma corpului tău aduce cu o clepsidră, adică ai bustul şi şoldurile de dimensiuni similare și talia îngustă, opţiunile pentru tine sunt multiple. Poţi purta rochii de vara cu decolteu în V sau rotund, strânse în talie sau mulate pe corp. De asemenea, poţi purta rochii cu centură în talie, deoarece aceasta va scoate în evidenţă trupul tău echilibrat.

2.Rochii pentru silueta pară (triunghi)

Femeile care au un corp sub formă de pară ori triunghi au partea superioară mai subţire decât şoldurile şi coapsele. Pentru a oferi un echilibru din punct de vedere estetic, trebuie ca partea superioară să capete mai mult volum. Astfel că, o rochie fără bretele ce lasă umerii goi sau una cu decolteu în V şi cloş în partea inferioară, sunt mereu de ajutor pentru a atrage atenţia asupra părţii superioare. Este indicat să eviţi rochiile cu talie căzută, deoarece acestea nu te vor pune în evidenţă. Alege mereu modele cu talie înaltă, deoarece acestea vor masca inteligent şoldurile proeminente şi vor oferi un echilibru vizual.

3.Rochii pentru corpul în formă de măr

Femeile cu un corp în formă de măr își poartă greutatea în secțiunea mediană și au, de obicei, o talie mai scurtă, nedefinită și picioare subțiri. Poţi purta orice rochie sub formă de A, rochii cu fuste pline sau rochii înfăşurate, atunci când vrei să nu atragi atenția asupra zonei mediene. Un atu major al acestui tip de corp sunt picioarele, aşa că nu ezita să le etalezi, ori de câte ori ai ocazia de a purta o rochie sau o fustă scurtă.

4.Rochii pentru o constituţie atletică

Dacă ai un corp atletic, silueta ta este puțin mai îngustă în șolduri decât în ​​umeri. Tipurile de corp atletic tind, de asemenea, să aibă talii care nu sunt bine definite și umerii mai largi. Cheia succesului pentru acest tip de siluetă este să echilibrezi partea superioară cu cea inferioară. Cu alte cuvinte, încearcă să-i aduci trupului tău un efect de clepsidră.

Pentru a te pune în evidenţă poţi purta orice rochie care are un decolteu în U sau în V, cu umerii goi, ce se strânge în jurul taliei. Îți va oferi un plus de feminitate ţinutei şi îţi va evidenţia armonios braţele şi picioarele.

Indiferent de forma corpului tău şi de numărul de kilograme, iubeşte-te aşa cum eşti. Frumuseţea vine din interior şi, atât timp cât ești încrezătoare, tot ce vei alege să porţi te va pune în valoare.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri