IN ACEST ARTICOL:

Toamna este sezonul perfect în care să îți reorganizezi garderoba, dar și în care să faci un declutter serios, pentru a păstra doar ceea ce îți este cu adevărat util, fără a ocupa degeaba spațiul în dressing.

Crearea unei garderobe capsulă vine cu o mulțime de avantaje. Aceasta este soluția perfectă de reorganizare a garderobei prin simplificare, deoarece duce la eliminarea deciziilor de stil copleșitoare, pe care obișnuiești să le iei zilnic. Crearea acestui tip de garderobă presupune alegerea unor piese vestimentare esențiale și atemporale, care să se potrivească bine între ele și care să poată fi combinate în feluri multiple. Pentru a-ți fi mai ușor să creezi o astfel de garderobă, ți-am pregătit o listă de piese vestimentare de care ai neapărat nevoie, pentru a ști ce să păstrezi sau să achiziționezi.

Bluzele cu mânecă lungă – elemente indispensabile din orice garderobă

Acesta este primul element pe care ar trebui să îl ai în vedere, la crearea unei garderobe capsulă. Bluzele cu mânecă lungă sunt indispensabile, într-o garderobă de toamnă.

Aceste bluze cu maneca lunga femei sunt elemente de bază în orice ținută. Alege astfel de piese în culori neutre, dar și în nonculori, pentru a te asigura că le poți asorta ușor cu orice.

Alege bluze din materiale cât mai confortabile, dar și călduroase, precum bumbacul și lâna fină, sau chiar tricotaje ușoare și integrează-le în orice ținută.

Sacoul – piesa versatilă pentru orice ținută

Sacourile sunt indispensabile într-o garderobă capsulă, deoarece pot fi purtate în orice context. Indiferent că este vorba despre un sacou clasic, cambrat pe talie, sau de unul cu design oversized, acesta cu siguranță va scoate orice ținută din anonimat.

Alege cu atenție culoarea, pentru a fi potrivită oricărui context.

Pantaloni clasici și jeanși de calitate

Jeanșii și pantalonii de bună calitate, în culori pe care le porți des, își găsesc mereu locul într-o garderobă capsulă atent realizată.

Alege doar jeanși și pantaloni din materiale premium, pentru a fi sigură că te vei putea bucura de ei o perioadă cât mai lungă de timp.

Rochii și fuste midi – eleganță și confort pentru toamnă

Rochiile și fustele midi sunt indispensabile într-o garderobă de toamnă realizată corespunzător. Aici poți opta pentru culori pământii, potrivite toamnei, mai ales dacă știi că le vei purta doar în acest sezon. Dacă le consideri potrivite pentru mai multe anotimpuri, analizează bine paleta de culori disponibilă și fă achiziția potrivită.

Dacă deja deții în garderobă tot ce ai nevoie, alege celelalte piese vestimentare în conformitate cu ceea ce ai deja în dulap.

Jachete și trenciuri pentru zile răcoroase

Jachetele și trench-urile sunt piese de rezistență în orice garderobă de toamnă. Alege ceva timeless, de bună calitate, pentru a te putea bucura de acestea timp îndelungat.

Cu un trenci clasic, niciodată nu vei da greș.

Încălțăminte aspectuoasă și confortabilă

Și încălțămintea trebuie luată în considerare, atunci când îți creezi o garderobă capsulă. Optează doar pentru piese confortabile, dar și aspectuoase, care să vină la pachet cu toate avantajele pe care le cauți.

Fie că preferi să porți teniși sau cizme până la genunchi, fie botine cu toc, fii sigură că ceea ce alegi nu te va plictisi în scurt timp.

În concluzie, o ținută frumoasă și potrivită pentru orice ocazie poate fi creată chiar și cu o garderobă restrânsă, în care ai doar ceea ce porți des. Culorile neutre și piesele care nu se demodează te ajută să ai rapid o ținută potrivită pentru orice context. Dulapuri mai aerisite nu înseamnă neapărat ținute mai greu de combinat și nici mai puțin remarcabile.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri