IN ACEST ARTICOL:
Citim sau auzim tot mai des in jurul nostru discutii cu privire la substantele potential periculoase din componenta cosmeticelor pe care de placere sau din nevoie, le utilizam zilnic. Printre acestea se numara si deodorantele sau antiperspirantele sintetice.

Comunicat de presa

Trebuie sa acceptam cu totii ca transpiratia este un proces natural, ce dovedeste functionarea normala a organismului. Cu toate acestea, un element important pentru modul in care ne percep cei din jur este felul in care mirosim. De aceea, cei mai multi dintre noi folosesc deodorante sau antiperspirante pentru a suprima mirosurile neplacute. Totusi, inainte de a alege orice produs disponibil pe piata, trebuie sa avem in vedere ca acesta este conceput sa reziste ore in sir pe pielea noastra, timp in care substantele chimice din componenta sa pot duce la probleme serioase de sanatate.

Cum functioneaza antiperspirantele?

Antiperspirantele functioneaza prin blocarea glandelor sudoripare, responsabile de reglarea si mentinerea temperaturii corpului prin transpiratie. Ionii de aluminiu, utilizati in multe poduse cosmetice, au fost studiati de specialisti, care au fost de parere ca acestia pot duce la aparitia unor boli precum alergiile, cancerul de san sau Alzheimer. Din cauza blocarii eliminiarii toxinelor din organism, sub piele pot aparea noduli, unii din acestia putand duce chiar la aparitia cancerului de san.

Insa nu transpiratia in sine, ci bacteriile de pe pielea noastra sunt cele care creeaza mirosul neplacut. Deodorantele naturale, prin ingredientele continute, opresc mirosul urat sa se formeze, omorand bacteriile si lasandu-ti in acelasi timp pielea sa respire si sa transpire in mod natural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Beneficiile homeopatiei la copii Prăjitură cu mere - rețetă delicioasă și ușor de preparat

Ce substante toxice contin antiperspirantele?

Alt ingredient potential periculos din componenta deodorantelor sintetice este propylene glycol, care penetreaza pielea si, chiar in concentratii mai mici de 2%, poate provoca iritatii ale pielii. Triclosanul, folosit ca agent antibacterian si conservant, reactioneaza in contact cu apa, rezultand cloroform, o substanta cancerigena, resposabila si de tulburari endocrine. De asemenea, studiile arata ca expunerea la parabeni (precum metil, etil, propil, benzil si butyl) pot duce la probleme de fertilitate.

Alternativa vine de la Weleda: Deodorantele naturale

Daca vrei sa stai departe de toti acesti compusi chimici, alternativa o reprezinta bineinteles produsele naturale. Deodorantele naturale de la Weleda contin extracte si uleiuri din plante medicinale si aromatice, nu au in componenta conservanti sau coloranti artificiali si nici substante alcoolice dure.

Horoscop chinezesc 2025 Câine: Câinele nu se teme de drumuri noi! Se deschid noi porți de destin, iar curajul triumfă Descoperă cum terapiile alternative îți pot transforma viața: Soluții eficiente pentru anxietate și relaxare PlantExtrakt lansează VerdioGast- primul produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune

Cele mai bune antiperspirante sunt cele din plante, arbori sau fructe aromate. Uneori se foloseste intreaga planta (salvie, busuioc), alteori doar florile (trandafiri, iasomie),frunzele (menta), coaja fructelor (lamaie, portocala), scoarta sau chiar mugurii unor arbori (scortisoara, cuisoarele).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri