9 Aprilie 2013 publicat în Noutati 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Astazi, la nivel mondial, in fiecare secunda, se consuma peste 5.500 de cani de cafea solubila Nescafe, fiecare produs fiind creat in functie de preferintele consumatorilor.

Max Morgenthaler a ajuns la concluzia ca secretul conservarii aromei de cafea sta in crearea unui sortiment solubil cu suficienti carbohidrati care sa confere savoare. Aceasta noua directie a fost una diferita de conceptul initial.

Un an mai tarziu, specialistii Nestle au folosit o tehnica specifica de a produce aceasta pudra. Solutia a fost prezentata in fata boardului executiv Nestle si a directorilor tehnici, care au putut testa primele mostre de cafea solubila.

Doi ani mai tarziu, pe 1 aprilie 1938, cafeaua solubila NESCAFE a fost lansata in Elvetia. Nestle a infiintat o linie de productie pentru extractia si uscarea rapida a boabelor de cafea pentru a produce cafeaua NESCAFE in fabrica din orasul elvetian Orbe.

Cafeaua NESCAFE a fost lansata in Marea Britanie doua luni mai tarziu si in Statele Unite in 1939. In 1940, prima cafea solubila era deja disponibila in 30 de tari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NESTLÉ anunță lansarea inovației NESCAFÉ 3in1 Black Roast IQads lansează provocarea creativă “Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”

NESCAFE in timpul razboiului

Pe durata celui de-al doilea Razboi Mondial, in Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii s-au consumat mai mult de 3 sferturi din productia globala de cafea NESCAFE.

Termenul de valabilitate mai extins decat cel al cafelei macinate a sustinut cresterea popularitatii cafelei solubile si a dublat volumul vanzarilor.

Pentru aprovizionarea trupelor armatei Statelor Unite, cafeaua NESCAFE era livrata vrac in pachetele cu provizii. Din acest motiv, pentru a sustine cererea, in 1943 au fost infiintate doua fabrici in Statele Unite.

Momente cheie in istoria NESCAFE

In 1952, fabrica NESCAFE din St Menet, Franta a venit cu o idee revolutionara – un produs care nu necesita adaugarea de carbohidrati. Din acel moment cafeaua NESCAFE contine numai apa si cafeaua extrasa din boabele de cafea, fara niciun alt ingredient.

In 1960, NESCAFE a inceput sa fie comercializat in recipiente de sticla, in Japonia si Europa, o inovatie menita sa pastreze prospetimea cafelei.

In 1965, brand-ul anunta o noua inovatie – cafeaua solubila obtinuta prin tehnologia de extractie a apei - freeze drying - NESCAFE Gold Blend.

De-a lungul timpului, NESCAFE si-a extins portofoliul de specialitati creand noi sortimente precum NESCAFE Decaf, NESCAFE Gold Espresso, NESCAFE FrappE, NESCAFE Cappuccino sau NESCAFE Ready-to-Drink.

In 1990, specialistii NESCAFE au brevetat o modalitate prin care bauturile puteau beneficia de textura bogata a spumei de lapte, o reteta care este folosita in ziua de astazi pentru NESCAFE Cappuccino.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri