IN ACEST ARTICOL:
Exista diferente intre procesul de productie a cafelei solubile si cea a cafelei macinate? Cum se transforma boabele de cafea verzi in cafeaua solubila atat de fina?

Comunicat de presa

In cadrul evenimentului NESCAFÉ -“Cafeaua solubila dincolo de mituri” - a fost prezentat, in premiera in Romania, procesul de productie a cafelei solubile, printr-o demonstratie live.

Cum se transforma boabele verzi de cafea in cafeaua solubila fina cu un gust atat de bun? Parcursul cafelei NESCAFÉ de pe plantatii pana in cana de cafea este unul 100% natural, procesul de productie al cafelei solubile fiind similar celui al cafelei macinate.

Singura diferenta consta in extractia apei - in cazul cafelei solubile: componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer cald, astfel incat se concentreaza, obtinandu-se cafea solubila cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obtin printr-o etapa diferita de concentrare, respectiv componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer rece/inghetat. Rezultatul este cafeaua NESCAFÉ 100% naturala, fara niciun alt ingredient suplimentar, doar apasi boabe de cafea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă colecția de primăvară Waterdrop și spune adio asteniei de primăvară prin hidratare  Marele Târg de Cafea și Ceai din magazinele Auchan propune peste 300 de produse și arome 30 de Afirmații pentru Noi Începuturi pline de fericire: Cum să îmbrățișezi Schimbarea și să-ți cultivi încrederea în viitor

Atunci cand vorbim de consumul cafelei solubile, acesta trebuie sa fie moderat si astfel poate avea beneficii pentru organism.

“Un consum echilibrat de cafea solubila, de 2-3 cani pe zi, poate avea efecte benefice asupra organismului, imbunatatind performanta mentala si performanta fizica. Astfel, poate fi considerat un obicei sanatos, in asociere cu o alimentatie sanatoasa si un program regulat de activitate fizica.” afirma dr. Serban Damian, specialist in nutritie.

Consumul echilibrat de cafea presupune o preparare in conformitate cu recomandarea producatorului; specialistii spun ca intr-o cana de cafea de 150 ml sunt aproximativ 80mg de cafeina in cana de cafea macinata si doar 60 mg cafeina in cana de cafea solubila.

Mai mult decat atat, studiile stiintifice au demontat miturile conform carora consumul de cafea influenteaza tensiunea arteriala sau ritmul somn-veghe. “Majoritatea cercetarilor au demonstrat ca un consum recomandat de cafea nu creste riscul aparitiei hipertensiunii si nu determina palpitatii, in cazul persoanelor cu o stare buna de sanatate. Despre legatura dintre consumul de cafea si somn, putem spune ca o cafea bauta dimineata sau dupa-amiaza nu influenteaza odihna din timpul noptii. ”, a adaugat Serban Damian, specialist in nutritie.

Citate despre viață: Inspirație și înțelepciune pentru fiecare zi în citate motivaționale Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates dezvăluie câtă apă trebuie să bem și ce alimente și fructe să consumăm! Descoperă beneficiile Spirulinei Bio de la Alevia

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri