Comunicat de presa
In cadrul evenimentului NESCAFÉ -“Cafeaua solubila dincolo de mituri” - a fost prezentat, in premiera in Romania, procesul de productie a cafelei solubile, printr-o demonstratie live.
Cum se transforma boabele verzi de cafea in cafeaua solubila fina cu un gust atat de bun? Parcursul cafelei NESCAFÉ de pe plantatii pana in cana de cafea este unul 100% natural, procesul de productie al cafelei solubile fiind similar celui al cafelei macinate.
Singura diferenta consta in extractia apei - in cazul cafelei solubile: componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer cald, astfel incat se concentreaza, obtinandu-se cafea solubila cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obtin printr-o etapa diferita de concentrare, respectiv componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer rece/inghetat. Rezultatul este cafeaua NESCAFÉ 100% naturala, fara niciun alt ingredient suplimentar, doar apasi boabe de cafea.Atunci cand vorbim de consumul cafelei solubile, acesta trebuie sa fie moderat si astfel poate avea beneficii pentru organism.
“Un consum echilibrat de cafea solubila, de 2-3 cani pe zi, poate avea efecte benefice asupra organismului, imbunatatind performanta mentala si performanta fizica. Astfel, poate fi considerat un obicei sanatos, in asociere cu o alimentatie sanatoasa si un program regulat de activitate fizica.” afirma dr. Serban Damian, specialist in nutritie.
Consumul echilibrat de cafea presupune o preparare in conformitate cu recomandarea producatorului; specialistii spun ca intr-o cana de cafea de 150 ml sunt aproximativ 80mg de cafeina in cana de cafea macinata si doar 60 mg cafeina in cana de cafea solubila.
Mai mult decat atat, studiile stiintifice au demontat miturile conform carora consumul de cafea influenteaza tensiunea arteriala sau ritmul somn-veghe. “Majoritatea cercetarilor au demonstrat ca un consum recomandat de cafea nu creste riscul aparitiei hipertensiunii si nu determina palpitatii, in cazul persoanelor cu o stare buna de sanatate. Despre legatura dintre consumul de cafea si somn, putem spune ca o cafea bauta dimineata sau dupa-amiaza nu influenteaza odihna din timpul noptii. ”, a adaugat Serban Damian, specialist in nutritie.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri