IN ACEST ARTICOL:
Egregio, noua gama de vinuri super premium de la Vincon Romania, este o colectie de vinuri contemporane.

Comunicat de presa

Egregio, noua gama de vinuri super premium de la Vincon Romania, este o colectie de vinuri contemporane.


Inspirata de cea mai inalta distictie academica, „Egregia cum laude”, gama Egregio este o colectie de vinuri distinse, potrivita pentru orice ocazie de consum.

Gustul distins precum si designul inovator, minimalist si extravagant al etichetei fac din Egregio un vin contemporan ce raspunde celor mai inalte exigente si confera distinctie.

Expertii Vincon Romania au realizat o gama completa si echilibrata care cuprinde cele mai apreciate soiuri de vinuri rosii - Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot si cele mai fine soiuri albe - Muscat Ottonel (2012) si Tamaioasa Romaneasca.

Calitatea deosebita a vinurilor Egregio fost deja recunoscuta, Muscat Ottonel Egregio 2012 fiind medaliat cu argint la IWCB si la Bachus, iar Tamaioasa Romaneasca Egregio 2011 cu medalie de aur la Bachus.



Cabernet Sauvignon, regele vinurilor rosii, este un vin sec cu o culoare rosie profunda, asemenea rubinului Rosser Reeves.

Cabernet Sauvignon Egregio este un vin cu arome puternice, salbatice, cu savoare bruta si aspect cristalin. Este recomandata servirea alaturi de preparate precum: coaste de porc la gratar, cotlet de miel cu rozmarin, vita Bourguignon, filet mignon, miel la cuptor cu rozmarin, vita Sirloin, tocanita de vita sau porc, friptura de vitel cu sos Gorgonzola.
Feteasca Neagra este un vin rosu sec care se remarca prin culoarea vie, asemanatoare cu cea a rubinului Midnight Star. Soi autohton, premiat si apreciat la nivel international datorita culorii si a particularitatilor de gust, Feteasca Neagra are irizatii violacee ce ne amintesc de prunele uscate si de caldura toamnei.
Feteasca Neagra Egregio este compania ideala pentru mancarurile simple si puternice, deopotriva, din bucataria romaneasca, precum preparate din vanat, friptura de porc cu cartofi copti, branzeturi maturate si preparate traditionale din carne de porc si gasca, afumate.

Merlot este un vin sec a carui stralucire se aseamana cu cea a rubinului Mogok. Apreciat pentru claritatea culorii sale si pentru caldura aromelor de zmeura, Merlot Egregio este alegerea ideala pentru pui la cuptor cu cimbru, placinte rustice cu carne, spaghete cu carne Ragu si Bolognese, budinca Yorkshire sau tocana din carne de vita cu dovleac.



Muscat Ottonel este un vin sec ce aminteste prin fatetele galben-canar de diamantul Tiffany Yellow. Propaspat si savuros, Muscat Ottonel imbina delicat caldura si dulceata mierii de albine cu aromele florale nuantate cu note de mosc. Muscat Ottonel Egregio este recomandat alaturi de platouri cu mezeluri crud-uscate sau alaturi de sunca condimentata si asociat meniului principal din fructe de mare, somon, piept de rata caramelizat sau friptura de curcan. De asemenea, este recomandat si alaturi de meniuri din bucataria szechuan, thailandeza sau vietnameza.

Tamaioasa Romaneasca
Egregio este un vin dulce, care prin fatetele galben-aurii aminteste de faimosul diamant Golden Jubilee. Cu note florale fine de trandafiri de dulceata, Tamaioasa Romaneasca este alegerea ideala pentru terrine cu Roquefort, pate du fois gras, pui la cuptor cu lamaie, friptura de porc cu telina caramelizata, pui cu gutui in sos caramel sau meniuri condimentate din bucataria indiana si koreeana.

Ideal si pentru deserturi, nu ar trebui sa lipseasca de langa prajiturile cu ciocolata, sufleu de mango, inghetata de vanilie, prajituri cu mere, lamaie, nuci de macadamia sau tarte cu branza si fructe de padure.



Sommelierul Vincon Romania recomanda ca servirea vinurilor rosii sa se faca la o temperatura de 16°C - 18°C, iar a celor albe la 8°C - 12°C.

Egregio este disponibil la nivel national, la pretul recomandat de 46 de Ron, in supermarketuri si hipermarketuri.

Foto main: iStock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri