Necesarul de fier variaza in functie de varsta, sex, anumite stari biologice (sarcina, menopauza, etc), iar copiii au nevoie, in medie, de aproximativ 7-10 mg de fier/zi. Pentru a se asigura acest aport este recomandat ca in alimentatia copilului sa fie incluse alimente care contin fier: ficatul de pasare, carnea rosie, pestele gras, ouale, lintea, spanacul si produsele alimentare care semnalizeaza prezenta fierului pe ambalaj.
„Din pacate, anemia feripriva reprezinta cea mai frecventa carenta nutritionala care apare la copiii din Romania, dupa cum o arata si statisticile. Campania de informare „Impreuna crestem copii puternici” are scopul de a sensibiliza parintii cu privire la rolul alimentatiei in dezvoltarea armonioasa a copiilor, alimentatie care trebuie completata cu aportul necesar de fier. Alegerea unei diete bogate in nutrienti alimentari, adaptata pentru fiecare etapa de varsta pe care copilul o parcurge, poate preveni aparitia anemiei si a unor probleme de sanatate mult mai grave. In plus, este important sa cunoastem mai intai cauzele si mecanismele care stau la baza aparitiei anemiei feriprive, pentru a putea identifica ulterior cele mai eficiente modalitati de prevenire, dar si cele mai eficiente solutii terapeutice. Imi doresc ca aceste informatii sa ajunga la cat mai multe mamici din Romania. Cu ajutorul lor vom putea intensifica lupta impotriva deficientei de fier”, declara Prof. Dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.
Campania de informare “Impreuna crestem copii puternici” se alatura in acest fel initiativelor pentru imbunatatirea starii de sanatate a copiilor si isi propune sa promoveze un stil de viata sanatos, bazat pe activitate fizica zilnica si o alimentatie echilibrata, care sa contina si aportul adecvat de fier.
Nu uita, ofera-i copilului tau fier in fiecare zi!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară