Proiectul History Hackers continua seria expozitiilor interactive cu o noua editie organizata toamna aceasta in Bucuresti. Aceasta este dedicata “Misterelor Greciei Antice” si s-a deschis pe 10 octombrie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, putand fi vizitata pana la data de 29 decembrie.
Dupa succesul primei expozitii intitulate “Secretele Egiptului Antic”, care a fost vizitata de zeci de mii de copii din Bucuresti si din tara, fiind organizata succesiv in Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, proiectul History Hackers revine cu o noua editie. Este randul Greciei Antice sa fie explorata intr-un decor spectaculos ce le va permite celor mici sa descopere intr-o maniera ludica, dar educativa, o parte din specificul acestei perioade. “Misterele Greciei Antice” continua astfel periplul cronologic prin istoria civilizatiilor antice, marcand o alta perioada importanta a existentei omenirii.
Expozitia va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational: de la butaforii reprezentand Calul Troian, Acropolele, Labirintul Minoic, cariatide, atlanti sau teatre grecesti, pana la ateliere de scriere sau experimente stiintifice, toate vor incerca sa explice istoria pe intelesul copiilor.
Expozitia “Misterele Greciei Antice” se desfasoara in perioada 10 octombrie – 29 decembrie 2015, la parterul Bibliotecii Nationale a Romaniei, pe Bulevardul Unirii Nr. 22. Accesul la expozitie va include vizitarea salilor precum si participarea la atelierele interactive si va costa 25 de lei pentru copii, respectiv 35 de lei pentru adulti. Biletele pot fi achizitionate de pe www.eventim.ro, sau chiar de la intrarea in expozitie. Pentru familii sau grupuri mai mari exista pachete speciale. Pentru rezervarea pachetelor si programarea vizitelor de grup, cei interesati pot suna la acelasi numar de telefon disponibil si anul trecut pentru expozitia din Bucuresti, respectiv: 0725040515, de luni pana vineri, intre orele 10:00-18:00.
Aceasta expozitie este cea de-a doua editie a proiectului History Hackers – un concept original Emagic, fiind realizata cu participarea doamnei Mihaela Marcu, Asistent Universitar Doctor la Universitatea Bucuresti, sub ingrijirea tinerilor arhitecti Roberta Rotaru si Doru Boeriu.
Mai multe detalii in curand pe www.historyhackers.ro si www.facebook.com/HistoryHackersRo.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară