comunicat de presa
Unul dintre elementele hotaratoare pentru miri in alegerea locatiei de nunta este decorul pus la dispozitia acestora. In Le Chateau, spiritul nobil al etichetei elegante se va regasi inclusiv in astfel de detalii. Prin urmare, pretiozitatea arhitecturala a Salii Principale, precum si a intregului ansamblu de altfel, va fi redata in fiecare piesa de puzzle care intregeste atmosfera de nunta regala.
Fiecare dintre elementele din pachetul premium de decor este ales in asa maniera incat sa se ridice la inaltimea celor mai sofisticate gusturi, nu doar datorita liniilor elegante, ci si materialelor pretioase utilizate inclusiv in aceste mici detalii.
La intrare, asa cum o impune eticheta, mirii si invitatii acestora vor fi invitati sa intre in Castel pasind pe covorul rosu. De altfel, traditia covorului rosu a inceput cu mult inaintea epocii moderne. Cea mai veche mentionare a acestui obicei dateaza din 458 I.Hr si a fost consemnata in piesa Agamemnon de Eschil, parintele tragediei clasice. Atunci cand eroul omonim se intoarce din razboiul impotriva Troiei, Clitemnestra ii asterne la picioare un covor rosu, semn al luxului si al respectului. Mai tarziu, in epoca Renasterii, perioada din istoria omenirii care a inspirat o parte din structura arhitecturala interioara a Castelului, numeroase capete incoronate au fost reprezentate avand covoare rosii, uneori negre, la picioare. Mult mai aproape de zilele noastre din punct de vedere istoric, un eveniment notabil care a marcat folosirea covorului rosu a avut loc in 1821, in onoarea lui James Monroe, cel de-al cincilea presedinte al Statelor Unite ale Americii. Astazi, covorul rosu este utilizat in toate ceremoniile formale, de la nunti si acordarea premiilor din industria divertismentului pana la intampinarea sefilor de stat.
In Sala Principala, mesele sunt acoperite cu fete de masa de un alb imaculat, cu falduri ample insotite de servete asortate. In plus, acestea sunt insotite de scaune Chiavari, a caror istorie a inceput in prima jumatate a secolului al XIX-lea, in regiunea italiana Liguria. Giuseppe Gaetano Descalzi este maestrul lemnului care a creat aceste scaune, plecand de la stilul empire. La origine, mobilierul de acest gen a aparut in Franta la inceputul secolului respectiv insa Descalzi a simplificat din elementele greoaie de decor pana cand a ajuns la simplitatea eleganta a scaunelor Chiavari. In ceea ce priveste tacamurile de pe mase, acestea sunt semn al rafinamentului si, asa cum vor avea ocazia sa constate oaspetii Le Chateau, fac parte dintr-o colectie speciala.
Dincolo de celebrarea iubirii, nunta este si un prilej de socializare pentru oameni care, uneori, nu s-au mai intalnit de vreme indelungata. Prin urmare, Castelul din inima orasului va pune la dispozitia acestora terasa generoasa de care beneficiaza Le Chateau. Aceasta poate fi decorata cu boluri de lumanari si flori care se vor regasi inclusiv in lobby, la intrare si pe trepte, precum si de stalpisori decorativi albi. Mai mult de atat, pentru confortul tuturor, pe terasa vor fi amplasate mese de cocktail luminate.
In dorinta de a oferi mirior nunta mult visata, elementele de decor pot fi personalizate in functie de cerintele celor care au ales sa isi inceapa viata in doi sub cupola aurita a Castelului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară