comunicat de presa:
Imbunatatirea functionalitatii creierului si a modului in care gandim, dezvoltarea abilitatilor multi-tasking si a memoriei, dar si cresterea atentiei si a creativitatii, prin explorarea unei culturi noi si fascinante, sunt pricipalele beneficii ale invatarii limbii japoneze.
Efectele pozitive ale invatarii unei noi limbi nu apar doar la copii. Cele mai recente cercetari arata ca studiul unei limbi straine aduce imbunatatiri in gandire si poate schimba modul in care este perceputa lumea, indiferent de varsta la care este invatata.
Autenticitatea si exotismul culturii japoneze atrage din ce in ce mai multi romani. Astfel, din 2011 peste 1.500 persoane au urmat cursurile Sakura. Cei care opteaza pentru cursurile de japoneza sunt preponderent elevi si studenti pasionati de limba sau cultura (manga), cu varste cuprinse intre 7 – 25 de ani. De-a lungul timpului, scoala a avut cursanti incepand cu varsta de 5 ani si pana la peste 60 de ani.
Scoala de japoneza cuprinde 5 tipuri de cursuri, dintre care cele mai cautate sunt: cursurile de grup, cursurile individuale si cursurile adresate copiilor, care le includ pe cele de limba, cursurile de vara si pe cele de manga.
Modulele de studiu sunt realizate folosind metode de predare japoneze, care presupun un grad ridicat de interactivitate (jocuri de vocabular, conversatie, cultura si civilizatie) si sunt coordonate de un profesor nativ japonez.
Un program interdiscipilnar de limba si civilizatie dedicat copiilor este organizat in fiecare vara in parteneriat cu Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. Scoala de vara Sakura include, pe langa modulul de limba japoneza si atelierele de conversatie, si ateliere culturale japoneze (manga, origami, kirigami), ateliere de nutritie sau de dezvoltare personala.
Inspirate de pasiunea elevilor scolii pentru limba si civilizatia japoneza, Sakura organizeaza si programe turistice care exploreaza Japonia si viata de zi cu zi a locuitorilor. Excursiile sunt organizate in grupuri mici, de maxim 8 persoane, ghidate de cunoscatori ai culturii si limbii japoneze si sunt personalizate in functie de hobby-urile si pasiunile participantilor legate de Japonia. Anual sunt organizate trei programe turistice (aprilie, august si decembrie).
In luna august este organizata Tabara de vara Sakura, o optiune originala in care studiul limbii japoneze este imbinat cu vizitarea celor mai importante obiective turistice.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară