IN ACEST ARTICOL:
Vedete, influencers si jurnalisti de top s-au intalnit la un brunch-gourmet intr-unul dintre cele mai apreciate restaurante din Bucuresti, Fior Di Latte, un adevarat hostpot pentru bonvivants.

Invitatii au descoperit noile specialitati din meniu, vedeta fiind gelato-ul pregatit de Chef Gelatier - Oana Plesan, cea care a urmat prestigiosul curs de gelatier, la Sorbetteria di Castiglione din Bologna, avandu-l ca mentor pe cunoscutul Chef Giacomo Schiavon.

Vedetele au fost incantate sa constate ca gelato-ul despaseste sfera desertului, transformandu-se intr-un ingredient delicios, care armonizeaza specialitatile de main-course. Salata cu caracatita, gelato de fistic si pesto a fost preparatul star, care a primit aprecierile tuturor.

Oana este o maestra a gustului si a savoir-faire-ului si nu s-a temut sa testeze combinatii pe care doar imaginatia unui maestru le poate face.

Foarte elegante, cu tinute creative si zambitoare, si-au facut aparitia la eveniment:
Diana Bart (Prima TV), Livia Graur (Prima Tv), Maria Radu, Eli Roman (Realitatea TV), Cristina Soloc (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Connie Preda, Adina Halas Hungeanu (Smart FM), Livia Dila, Cristina Soare (TVR), Ligia Munteanu (TVR), Cristina Stanciulescu, Andrei Nourescu, Ioana Silistaru.


Despre restaurant

Fior Di Latte este un adevarat hostpost pe harta restaurantelor pentru bonvivants, din capitala, cu un concept inedit, asa cum este si sloganul “gelateria, cucina e poesia”.

Intr-o atmosfera senzoriala, nuantele calde si pastelate de alb, nude, galben-pai, verde-fistic sau roz-bonbon se impletesc perfect cu gustul desavarsit al prajiturilor de casa ce joaca rolul de madlena proustiana si cu mirosul de lapte, vanilie si cafea proaspat-macinata.

Totul scaldat intr-o lumina lipsita de stridente, o lumina calda si reconfortanta, ce se modeleaza dupa ora din zi si care transforma restaurantul intr-un spatiu amprentat de optimism si stare de bine.

In functie de oricare dintre cele trei momente cheie gourmand-gourmet: mic dejun, pranz sau cina, restaurantul propune o ampla selectie de preparate proaspete si delicioase, exponente ale stilului lejer mediteranean, sinonime cu scurte escapade culinare in Sud-ul Europei.

Decorul restaurantul te duce cu mintea la un cappucino perfect, prin degradeurile ce pornesc de la un alb laptos si ajung treptat, pana la brun, culoarea cafelei.

Interiorul este elegant, cu mese si scaune din lemn in culoarea laptelui si perne roz-bonbon, cu corpuri de iluminat ce au forma unor sticle brumate si completat de obiecte de décor atent alese si intr-o concordanta deplina cu conceptul restaurantului.

Carti, vase cu flori, lumanari albe si vocea melodioasa a lui Frank Sinatra, ce se aude in surdina, sunt detalii care transmit emotie, fior.

Preparatele poarta semnatura Oanei Plesan, Chef Gelatier, o personalitate creativa, pentru care inovatia este elementul esential in gastronomie.

De curand, in cadrul unui brunch, la care au participat vedete, influencers si jurnalisti de top, Chef Oana Plesan (co-owner Fior Di Latte) a dezvaluit si unul dintre preparatele vedeta ale acestui sezon.

Salata de caracatita cu gelato de fistic si pesto a demonstrat maiestria si talentul Oanei, dar a oferit si proba ca inghetata poate depasi sfera unui desert.

Oana Plesan a absolvit cursurile de gelatier, avandu-l ca mentor pe Chef Giacomo Schiavon, fondatotorul celebrei Sorbetteria di Castglione din Bologna.

A invatat in patria gelato-ului cum se prepara o inghetata autentica, dupa retete traditionale italiene, iar apoi a lasat ca inspiratia sa o conduca.

A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeura, gelato de parmezan cu reductie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucati de curmale tinute peste noapte in lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atat in restaurant, cat si in gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.

Printre preparatele savuroase, pe care Fior di Latte vi le propune, se regasesc: piadinele - Caesar, Caprese sau Marinara (un produs tipic italian, pe care nu il mai intalnesti in Bucuresti), Tartar de creveti rosii de Sicilia, Papardele de Casa cu ciuperci, Isle Flotante, King Crab Alaska cu Cognac si mousse de avocado, Salata Vegana, Piept de Rata pe pat de piure de pastarnac.

Dejunul de tip continental este reprezentat de produse de patiserie, pregatite din ingrediente de calitate: croissante, pain au chocolat, paine de casa, dar si de preparate calde de tipul Oua Benedict cu somon, Omleta cu pancetta si branza Fontina, Omleta cu Legume.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri