24 Noiembrie 2017 publicat în Noutati 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Aproximativ 60% din carnea de porc din comertul modern si traditional provine din import.

„Programul ofera un sprijin atat de necesar micilor fermieri, pentru a creste, si invitam si alti fermieri sa se alature programului. Datorita acestuia, vom gasi la raft mai multa carne gustoasa si proaspata, provenita din porci crescuti in Romania si la care putem urmari trasabilitatea pana la nivel de purcel. Ne bucuram ca am pus in practica primul program de cooperare intre fermieri si retail pentru carnea de porc. Asta ne demonstreaza din nou ca impreuna putem avea un parteneriat benefic”, declara Florin Burculescu – Presedintele Cooperativei Agricole „tara Mea”.

Prin acest program, Kaufland preia responsabilitatea in cadrul lantului integrat de aprovizionare, asumandu-si obiective precum: extinderea productiei romanesti de tineret porcin prin sustinerea fermelor romanesti, dezvoltarea unor parteneriate strategice cu intreprinzatori din Romania, sustinerea bunastarii animalelor si folosirea unor amestecuri de furaje provenind exclusiv din agricultura romaneasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România simplifică accesul la ofertele săptămânale prin noul canal de WhatsApp Kaufland lansează campania România știe să gătească Cinci motive care fac din Conferința Globală IAA Creativity4Better 2024 - un must-attend

Profilul pietei locale a carnii de porc

Potrivit Cooperativei Agricole tara Mea, Romania producea in anul 1989 circa 15 milioane de porci. De atunci, productia interna a scazut semnificativ, ajungand in anul 2000 la numai 800.000 porci pe an, iar in prezent la 4.460.000 de porci.

Pentru a acoperi cererea de consum de pe piata locala, Romania trebuie cel putin sa dubleze productia interna de carne de porc.

Datele INS1 arata ca in anul 2016 productia totala de carne de porc a crescut cu doar 4,6%.

Aproximativ 60% din carnea de porc din comertul modern si traditional provine din import.

Conform datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Romania importa anual cca 230.000 tone porci si carne de porc (cca 30.000 tone porci vii si 200.000 tone carne de porc), cheltuind astfel circa 350 milioane euro pe carnea importata. in acelasi timp, Romania exporta de aproape 60 de ori mai putin – adica circa 4.000 tone carne si produse din carne de porc. Potrivit MADR, in prezent, produsul carne de porc necesita sprijin financiar pentru a asigura necesarul de consum din productia interna.

Peste 100 de speakeri la Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră și dezvoltare personală din România! Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea dau startul celei mai longevive inițiative de donare de sânge din România, BLOOD NETWORK, care a ajuns, în acest an, la a 10-a ediție. De la începutul campaniei au fost salvate peste 60.000 de vieți, România ar putea câștiga 24 miliarde de euro anual, dacă ar angaja cu 3% mai multe femei, până în 2030

INS arata ca cel mai consumat tip de carne din Romania este cea de porc, acoperind aproape jumatate din consumul total de carne, fiind urmata de cea de pasare, cu un consum de 15-20 kg anual i de vita, categorie care reprezinta doar 10% din total.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri