Comunicat de presa
Cea de-a cincea editie Art Safari Bucuresti va avea loc in aceasta primavara, intre 11 si 20 mai, in Piata George Enescu din Bucuresti. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va gazdui, drept principale focusuri, o expozitie de arta contemporana organizata de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) si o expozitie dedicata artei romanesti importante, curatoriata de Alina serban.
Pavilionul expozitional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisarul Romaniei la Bienala de Venetia - editiile 2016 pana in prezent.
„2018 este un an important pentru noi, implinim 5 ani, asa ca am ales sa ne intoarcem in piata George Enescu, locul in care s-a nascut de fapt, povestea Art Safari Bucuresti, sub patronajul primariei Capitalei. Este si anul Centenar, iar proximitatea fata de Palatul Regal, actualmente Muzeul National de Arta al Romaniei, si fata de Ateneul Roman are si un sens simbolic, omagiaza transformarile culturale pe care le-a adus Carol I Bucurestiului si Romaniei. Un Pavilion expozitional impresionant, arta romaneasca si europeana din colectiile muzeelor sau private, o serie de evenimente neconventionale, Art Safari Bucuresti va fi, cu siguranta, de neratat” (Ioana Ciocan, director Art Safari Bucuresti).
Noutatile Art Safari Bucuresti 2018
Pavilionul Central „Art on Stage” pune in vedeta ultimele generatii de artisti contemporani si multiplele lor practici artistice, de la pictura, grafica si broderie, pana la banda desenata si provocatoare instalatii de arta, intr-o expozitie platforma regizata de curatorul francez Hervé Mikaeloff. Selectia va cuprinde lucrari de Alex Mirutziu, Arantxa Echevarría, Ciprian Muresan, Cristian Rusu, Daniela Palimariu, Ioana Stanca, Marius Bercea, Mi Kafchin, Mircea Cantor, Radu Cioca, Razvan Anton, Razvan Boar, serban Savu, Vlad Nanca, Vlad Olariu etc. „Expozitia-platforma este o invitatie de a descoperi arta si de a deveni parte din ea, prin lucrari aduse din colectiile private sau prin piese de arta realizate special pentru aceasta expozitie” (Hervé Mikaeloff, curator Louis Vuitton Foundation).
Pavilionul Muzeal „Natural-Cultural”, curatoriat de Alina erban, va ghida vizitatorii de-a lungul unui traseu expozitional dedicat artei romanesti pana la jumatatea anilor ‘90. Pavilionul va gazdui arta de patrimoniu din peste 20 de muzee din Romania, precum si lucrari din importante colectii private. „Expozitia schiteaza, intr-un format condensat, spatiul productiei artistice romanesti, sub semnul unei firesti convergente dintre etnografie, stiinte, spiritualitate si arta” (Alina serban, curator Pavilionul Muzeal).
Programul International este organizat in colaborare cu ambasadele Germaniei, Israelului, Elvetiei, Spaniei, Argentinei, Statelor Unite ale Americii in Romania si cu Forumul Cultural Austriac. in cadrul acestui program vor fi expuse lucrari ale mai multor artisti internationali, intr-un spatiu dedicat si vor fi organizate o serie de evenimente si performance-uri. Punctul central al Programului International va fi o instalatie realizata de artistul german Clemens Behr, in exteriorul Art Safari.
Tot in cadrul acestui program va fi lansata si o bursa pentru tineri, in parteneriat cu British Council.
Programul Art Safari Kids 2018, sustinut de Metropolitan Life, este dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 3-12 ani si ofera ateliere interactive, pentru cei mici dar si pentru intreaga familie, in cadrul carora familiile i i pot manifesta creativitatea impreuna. De asemenea, tururi ghidate sustinute de elevii scolii Lauder-Reut si British Council ii vor introduce pe copii in lumea artei.
Vizitatorii se vor putea relaxa in zona drinks&food, amplasata in proximitatea expozitiilor, ce va cuprinde o cafenea si o terasa. Biletele early-bird pot fi achizitionate pana pe 25 aprilie, pe www.artsafari.ro sau eventim.ro, bilete.ro.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară