Sutiene cu susinere metalică, fără susținere, bustiere, sutiene cu push-up, din materiale naturale, din dantelă… o mulțime de alegeri. Dar asta nu este tot. O mulțime de opinii în ultimii ani au afirmat că există o strânsă legătură între sutienul purtat și creșterea riscului de cancer. Ceea ce a fost interpretat ca un atac la industria de profil, are un sâmbure de adevăr. Însă nu cel care crezi. Iată ce spun studiile cu adevărat!
- Mărimea sânilor poate crește riscul de cancer
Aceasta este concluzia la care au ajuns anumite studii după ce, în 1995, au apărut primele zvonuri cum că sutienele cu susținere metalică ar cauza cancerul. Pe atunci se credea că limfa nu poate circula pe sub sârma metalică, iar acest lucru ar cauza apariția tumorilor. Societatea Americană de Cancer a infirmat această afirmație. În plus, anumite studii de specialitate au arătat că este posibil ca mărimea sânilor să fie cea care crește proporțional riscul apariției bolii, dar acest lucru a fost mai degrabă asociat cu obezitatea, unul dintre factorii demonstrați că influențează această boală.
Subiectul este încă în dezbatere, iar medicii spun că femeile ar trebui să poarte în continuare sutiene, mai ales că, în anumite cazuri, disconfortul de a avea un bust generos este atenuat de sutienul potrivit. “De multe ori, încercăm să găsim un vinovat atunci când vorbim despre cancer. Unii speră că dacă evită sutienele, evită și cancerul. Adevărul este însă că un lucru nu are legătură cu altul, a precizat medicul Susan Love”, autor al unei cărți pe această temă.
2. Sutienele nepotrivite cresc riscul de cancer
Un studiu publicat în 2016, care a vizat femei cu vârsta cuprinsă între 26 și 92 de ani, a arătat că sutienele mult prea strânse purtate mai mult de 12 ore pe zi au apărut ca factor de risc în dezvoltarea unor tumori malingne, arată Jurnalul de Oncologie (SUA). Deși concluziile nu au fost definitive, fiind un prim pas în cercetarea acestui aspect, recomandarea ar fi ca orice femeie să poarte sutiene potrivite ca mărime, mai ales când fac acest lucru timp îndelungat, adică mai mult de 8 ore pe zi. Prin urmare, atunci când alegeți sutienul, aveți în vedere cupa potrivită, dar și lungimea potrivită a bretelei. De asemenea, dacă sutienele ar trebui schimbate periodic, astfel încât să asigure o susținere cât mai potrivită și confortabilă, mai ales în cazul fluctuațiilor de greutate și în special în sarcină.
Articol oferit de SevenSins.ro
Featured foto by reddish via Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri