IN ACEST ARTICOL:
Prima expozitie in Romania a grupului american devenit fenomen mondial - Guerrilla Girls, Albastru” de Sabin Balasa si o expozitie-capodopera dedicata lui Gheorghe Petrascu.

Comunicat de presa

Cea de-a saptea ediţie a Pavilionului de Arta Bucuresti — Art Safari se va desfasura în perioada 15-24 mai 2020, in Bucuresti, intr-o cladire care urmeaza sa fie dezvaluita in curand;

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, aflat sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, va oferi publicului sansa sa vada in premiera nationala o expozitie semnata Guerrilla Girls, grup a carui arta a facut inconjurul lumii;

Printre noutatile anuntate in cadrul editiei din acest an se numara si o expozitie dedicata lui Sabin Balasa, pictor contemporan celebru in anii '80-'90, care a fascinat audienta nationala cu nuantele sale de albastru si personajele de basm;

Pavilionul Muzeal invita publicul sa redescopere opera lui Gheorghe Petrascu, unul dintre cei mai importanti maestri ai artei romanesti de inceput de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat scolii de la Bucuresti - artei contemporane din Capitala, incepand cu anii '90.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari prezintă „Istoria României în 100 de portrete” la Chișinău Ce taine și comori ascunde istoria României ?Art Safari expune peste 100 de capodopere și obiecte rare din trecutul țării Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului! Programul complet al noului sezon care începe din 8 martie

„Art Safari Bucuresti, eveniment aflat sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, este mai mult decat un muzeu temporar care expune arta diversa. Este o experienta ce conecteaza oamenii si le ofera o platforma de dialog. Anul acesta, publicul va avea sansa sa descopere o expozitie-fenomen a celebrului grup Guerrilla Girls, care dupa expozitii la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Venetia, Van Gogh Museum, Art Basel si o cariera de patru decenii, vine in Romania la Art Safari. in expozitia Sabin Balasa vom regasi principalele teme ale creatiei sale, strabatute de mituri si fabulous, in care omul si Universul au o legatura puternica. Pavilionul Muzeal este dedicat operei lui Gheorghe Petrascu, la aproape 50 de ani de la ultima mare retrospectiva. in Pavilionul Central „scoala de la Bucuresti”, dincolo de fabulosul recordurilor si vedetelor artei contemporane, vor fi expuse instalatii si arta interactiva. O noua editie Art Safari de neratat!” - Ioana Ciocan, director Art Safari Bucuresti

Românii care au făcut din fotbal artă joacă și pe Lipscani, la Art Safari, din 23 mai Una dintre cele mai frumoase opere de Nicolae Grigorescu dintr-o colecție privată vine, în premieră, la Muzeul de Artă Arad Cele mai frumoase flori din „Grădinile Palatului” într-o expoziție la Baia Mare!

Noutati Art Safari Bucuresti 2020

Pavilionul Muzeal „Gheorghe Petrascu. Despre farmecul realitatii”, coordonat de directorul Complexului National Muzeal „Curtea Domneasca” din Targoviste, Dr. Ovidiu Cirstina, si de istoricul de arta Ruxandra Dumitru, va gazdui o expozitie dedicata lui Gheorghe Petrascu, care sa aduca in atentia publicului o parte din inventarul bogat al creatiei artistului, urmarind traseul acestuia, din perioada de formare la scoala de Arte Frumoase si Academia Julien din Paris, pana la perioada de glorioasa maturitate artistica si recunoastere unanima.

Considerat unul dintre cei mai importanti maestri ai artei de inceput de secol XX, Petrascu este fondatorul unui curent artistic caracterizat printr-un colorit grav si prin forta de evocare a obiectelor si peisajelor - nationale, dar si internationale, cu precadere italiene. Cu un adevarat cult pentru Nicolae Grigorescu si opera lui, Petrascu a abordat inca de la inceput peisajul, caruia i-a consacrat o mare parte a creatiei sale. Discipolul lui Nicolae Grigorescu a lasat posteritatii o opera compusa din peste 3.000 de tablouri si numeroase lucrari de grafica.

Din 6 noiembrie, se deschide expoziția „Ion Theodorescu-Sion. O viață de poveste” la Ploiești, la Muzeul Județean de Artă Culorile Maramureșului se văd la Iași! Din 13 noiembrie, se deschide o expoziție dedicată pictorului Traian Bilțiu-Dăncuș Adrian Majuru și Daria Ghiu vin la Interesecții culturale la Art Safari, pe 17 și 18 octombrie

Pavilionul Central „scoala de la Bucuresti. Traditie, amor, tradare”, curatoriat de prof. univ. dr. Adrian Guta, va radiografia arta libera, creata de artisti din diverse generatii, post 1990, care nu au mai fost conditionati ideologic, care au o libertate de exprimare si de circulatie neingradite si care au ajuns sa se integreze consistent circuitului expozitional international, inclusiv al marilor bienale/trienale de pe Glob.

Expozitia „Sabin Balasa. Albastru”, curatoriata de Ioana Spiridon si consultant Tudor Balasa, aduce in atentia publicului opera lui Sabin Balasa, unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani contemporani, in plan local si international. Exponent al „romantismului cosmic”, asa cum singur s-a definit, pictorul Sabin Balasa a fost un artist cu o opera extrem de densa, cu o coloristica originala. Arta lui Balasa este strabatuta de mituri in care omul si Universul au o puternica legatura, astfel ca temele creatiei isi au resursele in legendele, istoria si prezentul poporului roman, in mituri si simboluri umane generale, precum si in probleme ideatice si sociale contemporane.

Art Safari Femei, o nouă ediție din 6 septembrie! Cine sunt cele mai importante femei din arta românească? O nouă ediție Art Safari oferă răspunsul Aurul de la Brukenthal, expus pentru o lună la Art Safari!

Lucrarile sale se gasesc in muzee şi in colectii private din Italia, Franta, Suedia, Germania, SUA, Israel, Norvegia, Canada, Australia. Pe langa pictura de şevalet, artistul a realizat numeroase lucrari de pictura murala. Renumitele compozitii care impodobesc Sala Paşilor Pierduti din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iaşi, intitulate „Elogiul tineretii”, in numar de 19, acopera aproximativ 300 metri patrati.

Expozitia „The Art of Behaving Badly”, semnata de Guerrilla Girls, aduce pentru prima data in Romania arta rebela a grupului anonim feminist care s-a viralizat la nivel mondial. Grupul s-a nascut la New York, in 1985, cu misiunea de a pune pe agenda publica inegalitatea de gen si rasiala, cu focus pe comunitatea artistica. Guerrilla Girls a luat nastere ca protest la expozitia „An International Survey of Recent Painting and Sculpture” gazduita de Muzeul de Arta Moderna din New York (MoMA), care a cuprins 165 de artisti, dintre care doar 13 femei. Arta lor - postere, billboard-uri, stickere, flashmob-uri si performance - a scos la lumina sexismul ce caracterizeaza lumea artei.

Vampirii și vârcolacii din arta românească, într-o nouă expoziție la Art Safari, în perioada 31 octombrie-17 noiembrie 2024 Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor. Art Safari lansează o nouă expoziție: Cele mai frumoase tradiții Art Safari deschide o expoziție personală Ondine Slimovschi la Muzeul Județean Buzău

Una dintre lucrarile lor iconice, primul poster color lansat de artiste, este o lucrare cu mesajul „Do Women Have to be Naked to Get into the Met. Museum?”. Alaturi de text este infatisat „La Grande Odalisque” (Jean Auguste Dominique Ingres), unul dintre faimoasele nuduri din istoria occidentala a artei, cu o masca de gorila plasata peste chipul original. Lucrarea care a facut inconjurul lumii va fi expusa in cadrul Art Safari 2020.

Programul educational Art Safari Kids 2020 va cuprinde ateliere de arta (ilustratie in acuarela, ateliere de sculptura din sarma, pictura pe sticla, modelaj in lut, ateliere de autoportret, pictura ceramica etc.) si tururi ghidate special realizate pentru copii.

Art Safari Bucuresti va putea fi vizitat si noaptea, in cadrul celei de-a doua editii Night Tours, o experienta de vizitare care va cuprinde un tur ghidat in expozitii, arta performance live si muzica.

Cea mai mare dioramă LEGO® din lume va fi expusă la București Promenada Mall prelungește expoziția Art Safari și revine cu noi evenimente Manichiura cromată sparge toate topurile în nail art! Unghii superbe cu efect de crom (cu străluciri metalice + de oglindă!)

Biletele early-bird, cu o reducere de 50% (30 lei pentru un bilet de o zi si 55 lei pentru abonamente) au fost puse astazi in vanzare pe https://tickets.artsafari.ro.

Foto fr si main: By Rawpixel.com /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri